Nedjelja, 20 Rujan 2015 11:31

Slavija upisala nova tri boda

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL Istok - 6. kolo -

 SLAVIJA - ORIOLIK 3:1

 PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo, gledatelja 200, sudac Menđušić (Vinkovci), pomoćnici Šubarić i Vučko.

 STRIJELCI: 0:1 Divković (45), 1:1 V.Ančurovski (64), 2:1 Majstorović (85.- 11m), 3:1 Žuljević (90).

 SLAVIJA: Blašković, Majstorović, Ognjenčić (57. Mikić), Žuljević, V. Ančurovski, M. Peharda, I. Peharda, Solić, H.Ančurovski (68. Šubara), Abramović, Jakovljević (90. Bognar). Trener: Dalibor Bognar.

 ORIOLIK: Herceg, Vrljić, Grbešić, Jurković, Marušić, Makovec (70. Bundavica), Kokotović, Haring (80. Jozić), Bošnjaković, Turkalj (87. Barišić), Divković. Trener: Braslav Ostojić.

ŽUTI KARTONI: Majstorović, H. Ančurovski (Slavija), Haring, Bundavica, Jurković (Oriolik).

CRVENI KARTON: Vrljić (Oriolik), Ostojić (trener NK Oriolik).

IGRAČ UTAKMICE: Mario Majstorović (Slavija).

 Kao i uvijek u susretu ova dva kluba bilo je vrlo neizvjesno i uzbudljivo. U pomalo nezanimljivom prvom dijelu protivnici su odmjeravali snage pretežito na sredini terena što je rezultiralo s tek nekolicinom prigoda od kojih valja izdvojiti Jakovljevićev volej u 3. minuti koji je završio preko grede, Divkovićev pokušaj glavom nakon prekida u 19. minuti i dobar prodor Solića čiju je povratnu loptu Žuljević uputio ravno u Hercega. Kad su se već svi spremali na predah gosti su odigrali lijepu akciju za vodeći pogodak. Iskusni Haring proigrao je Bošnjakovića na desni bok, a odličan ubačaj iskoristio je Divković te proslijedio loptu u bliži Blaškovićev kut. U drugom poluvremenu domaći se bude, a posao im je znatno olakšao nesmotreni Vrljić s isključenjem u 49. minuti. Izjednačio je neumorni Vinko Ančurovski prekrasnim pogotkom s ruba kaznenog prostora. Gosti su se zatvorili i grčevito branili bod no nisu izdržali veliki pritisak plavih te su u završnici utakmice primili još dva pogotka. Prvo je nakon najstrože kazne miran bio Majstorović da bi duboko u sudačkoj nadoknadi Žuljević matirao vrlo dobrog Hercega prebacivši ga nakon što se našao neometan u kaznenom prostoru.

Tekst: P. Čuljak Foto: Alen Protić