Utorak, 20 Ožujak 2012 15:28

U Grčku nekoliko dječaka iz županije

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ARSENALOVA ŠKOLA NOGOMETA ODRŽALA TRENING I IZBOR IGRAČA  -

PLETERNICA – Na stadionu NK Slavije u Pleternici Arsenalova škola nogometa je održala svoj kamp, na kojemu je treniralo 68 mladih igrača rođenih 1999. i 2000. godine. To je bio posljednji kamp, od nekoliko koji su održani po cijeloj Slavoniji, na kojemu je održan i finalni izbor najboljih mladih nogometaša koji odlaze na sedmodnevni nogometni kamp u Grčku. Na pleterničkom kampu tako su se osim dječaka iz naše županije našli i najbolji iz ostalih slavonskih županija, ali i s kampa u Rijeci, te dječaci iz BiH.

Nakon treninga i međusobno odigranih utakmica u manjim grupama u Grčku na Loutraki Easter Cup koji se održava od 6.-12. travnja iz naše županije plasirali su se Rufi Demiri, Alen Grafina, Đulijano Pierobon i Franko Zandona iz Pakraca te Vinko Katić iz Pleternice.

- Gledala se samo kvaliteta igrača. Treninge smo provodili prema strogim Arsenalovim principima rada. Odlazak u Grčku bit će veliki doživljaj za klince godišta 1999./2000. koji će se imati prilike dokazati pred skautima jednog od najboljih svjetskih klubova, ali i nezaboravno putovanje koje se pamti cijeli život. Izuzetno smo zadovoljni izborom četrdesetak talentiranih nogometaša iz cijele regije, od Rijeke, Virovitice,  Garešnice, Županje, Našica, Slavonskog Broda pa sve do Orašja u susjednoj BiH  - istaknuo je – Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa iz Virovitice koja jedina u regiji ima pravo „regrutiranja“ Arsenalovih budućih nada.

Kako kaže Slobodan Kadić, glasnogovornik Arsenalove škole nogometa, njihovi su roditelji prepoznali kvalitetu škole i dovodili su djecu na „try oute“ koje su organizirali u Pakracu, Županji i Pleternici.

- Zahvaljujem se gradovima organizatorima jer su svoj posao izvrsno obavili i pomogli nam filtrirati više od tristotinjak klinaca koji su prošli kroz te kampove, a budućnosti kampove planiramo proširiti po cijeloj Hrvatskoj, a već u od 4. do 6. svibnja 2012. organiziramo novi kamp za osamdesetak igrača iz cijele Hrvatske, a voditelji će biti treneri i skauti FC Arsenal Elite Academy. To je ujedno prilika za sudjelovanje onih koji su propustili dosadašnje kampove  – zaključio je Kadić.

Zandona: Zaigrat ću za Arsenal!

Lipičanin Franko Zandona jedanaestogodišnji je nogometni maher koji igra za NK Hajduk iz Pakraca. Još koncem protekle godine Arsenalovi su ga skauti u Virovitici izabrali za jednog koji je siguran za odlazak na Arsenalove kampove u Grčkoj, a možda i eventualni ostanak u prestižnoj školi.

- Treniram od šeste godine, nadao sam se Arsenalu, lijepo je biti izabran i ovo je ostvarenje moga sna. Vjerujem da ću jednoga dana uspjeti zaigrati za Arsenal. Znam da je za to potrebno puno trenirati, već sada treniram tri sata dnevno – kaže Zandona, inače odličan učenik kojega svi hvale kao dobrog učenika i sportaša.