Srijeda, 07 Ožujak 2012 18:13

Gostovali samostreličari reprezentacije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
9. KUP GRADA POŽEGE U SAMOSTRELU  -

POŽEGA – Tradiciju organiziranja Kupa grada Požege u gađanju samostrelom povodom Grgureva i dana grada Požege, Streljački klub Požega ponovio je i ove godine po deveti puta. U sportskoj dvorani Grabrik i ovoga puta okupili su se najbolji samostreličari Hrvatske reprezentacije, seniori, ali i juniori, te čak šest natjecatelja iz požeških klubova. Natjecanje je otvorio u ime pokrovitelja grada Požege mr. sc. Ivan Čolak i Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić.

P3056278Natjecalo se u gađanju samostrelom in door na 18 metara, a gađalo se 3 puta po 30 strelica. - Ove godine došla nam je vrlo jaka postava ženske i muške reprezentacije, pobjednice sa europskog natjecanja prošle godine u Budimpešti. Ove godine osim natjecatelja iz našeg Streljačkog kluba Požega imamo i tri natjecatelja iz Gradskog streljačkog društva Požega 1871. – istakao je Petar Bosanac, predsjednik SK Požega.

Na kraju su slavili u kategoriji seniora žene Nikolina Krivanek, SD Zagreb, druga je bila Tihana Odlešić SD Dubrava a treća Branka Pereglin SD Zaagreb. Kod muških najbolji je bio Domagoj Pereglin SD Dubrava, drugi je bio Krunoslav Vukelić GSD Požega, a treći Zoran Špoler GSD Požega. U klasi juniora dominirali su natjecatelji SD Dubrava i odnijeli sva tri prva mjesta, Valentina Pereglin, Valentina Kozumplik i Marijan Kajfeš. Ekipni pobjednik je bila ekipa SD Dubrava, drugi su bili strijelci GSD Požega 1871, a treći SK Požega.