Subota, 23 Studeni 2013 19:38

ŠNK Slavonija - NK Bedem 3 : 0

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL istok - 15. kolo  -

Pobjedom zaključili jesen

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Kuzmić (Slavonski Brod) 7. Pomoćnici Dujak i Jarić.
STRIJELCI: 1:0 – Žuljević (22), 2:0 – Žuljević (50), 3:0 – Novak (82).
SLAVONIJA: Rezo, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević (od 46. Peharda), Jo. Neruda, Berdi, Šulc, Žuljević (od 79. Novak), Parmaković, Zeba, Ergotioć (od 61. Včelik). Trener Željko Mitrović.
BEDEM: Marijanović, Pandža, Dalić, Validžić, (od 73. Ležaić), Pavlin, Špoljarec, Marošević, (od 57. Lovrić), Tustonjić, Žgela, Haluška, Kosić. Trener Stjepan Bogdan.
IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević.
Po dosta lošem vremenu ipak se na igralištu Slavonije okupilo oko dvjestotinjak gledatelja u posljednoj utakmici jesenskog dijela prvenstva. Gosti su došli izboriti što povoljniji rezultat i rijetko su se odlučivali otvorenije napasti na vrata Slavonije, pa je domaći vratar Rezo imao samo dvije uspješne intervencije a ostalo je bio promatrač. Slavonija je od početka susreta uzela igru u svoje ruke i prva prava prilika je bila u 16. minuti. Nakon kornera s lijeve strane nabačenu loptu na drugu stativu zahvaća glavom Parmaković, no vratar Marjanović je uspio zaustaviti taj udarac. U 22. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Nakon prekršaja u korist Slavonije s desne strane oko 30 metara od gola gostiju, Pavelić je izveo slobodni udarac, ubacio je loptu pred gol Bedema. U skupini igrača najbolje se snašao Žuljević i glavom loptu poslao u lijevu stranu vratara Marijanovića, koji je pokušao spriječiti pogodak, no bio je kratak i lopta je završila u mreži Bedema. Slavonija nakon pogotka igra na polovini Bedema i stvaraju se prilike za povećanje rezultata, tako se nije najbolje snašao Pavelić u 29. minuti, a u 39. minuti u izglednoj prilici je bio Šulc, no njegov šut s oko 12-13 metara s lijeve strane obranio je Marijanović. Najveću priliku za povećanje rezultata imao je Žuljević u 45. minuti, kada je s oko 40 metara od gola Bedema po sredini terena sam krenuo prema Marijanoviću. Kada je ušao u kazneni prostor odlučio se na šut po zemlji i vratar gostiju je spasio sigurni pogodak. Početkom drugog poluvremena Slavonija je povećala vodstvo. U 50. minuti napad Slavonije je išao po lijevoj strani u kojem su sudjelovali Peharda, Pavelić i Žuljević. Pavelić je odlično uposlio Žuljevića, koji je pogodio suprotnu stranu gola gostiju i Marijanović je bio savladan. Do kraja utakmice uglavnom je Slavonija igrala pred golom gostiju i bilo je prilika da gosti odu iz Požege s težim porazom, no očito težak klizav teren, ali i umor bili su razlog slabijeg odigravanja posljednjeg pasa. Od 80. minute u igru je ušao mladi Novak, koji je do svog drugog pogotka u seniorima bio tri puta u prilici zatresti mrežu Bedema. U 88. minuti je iskazao veliku upornost i uz dosta prtljanja, ipak je uz pomoć Pavelića uspio postići pogodak i postaviti konačan rezultat od 3:0.