Četvrtak, 21 Studeni 2013 12:33

Na čelu sportskih udruga Dražen Pekčec

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ODRŽANA DRUGA IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA  -

 

POŽEGA – Unatoč posvemašnjem nesnalaženju i mnogim dvojbenim pitanjima od dnevnog reda do protokola te nepripremljenosti s materijalima, posebno financijskog izvješća koje stručne službe Požeškog sportskog saveza nisu pripremile na vrijeme, održana je Druga izvanredna skupština u vrlo kratkom vremenu, koja je uz to bila i izborna. Nakon dugog razjašnjavanja i rasprave skinuta je 13. točka dnevnog reda kojom se trebala donijeti odluka o raspoređivanju 100 tisuća kuna koje je dodatno izdvojio gradonačelnik Vedran Neferović, za potrebe plaćanja troškova natjecanja, za veće klubove koji na natjecanja idu s ekipama. Osnovna primjedba uz zahvalu gradonačelniku na dodatnim sredstvima je da ta sredstva treba rasporediti sama Skupština, a na osnovu prijedloga koje nije imao tko pripremiti budući da je prije 15-tak dana razriješen stari Izvršni odbor i rukovodstvo saveza. Financijsko izvješće s potpunim prihodima i rashodima saveza svim članovima skupštine uručio je dosadašnji predsjednik Krešimir pavelić, koji je i predsjedavao do izbora novog predsjednika.
 

IMG 3048Dodatnu diskusiju i protivljenje izazvao je i prijedlog tajništva o usvajanju novog Poslovnika kojim se određuje da kandidat za novog predsjednika mora svoju prijavu poslati najmanje 48 sati prije same sjednice Skupštine saveza, što je ocijenjeno kao neizvedivo i potpuno suprotno svim normama. Na taj način morala bi se Skupština nakon ove odluke raspustiti i sazvati nova nakon što protekne 48 sati i nakon što netko prije podnese svoju kandidaturu. Na kraju ostao je na snazi stari poslovnik koji propisuje da se kandidatura mora priložiti pola sata prije skupštine, što je jedini podnio Dražen Pekčec.
 

On je prije izbora sve članove skupštine upoznao s svojim životopisom i i programom rada, a kanon toga dobio je jednoglasnu potporu, te je novi predsjednik Požeškog sportskog saveza Dražen Pekčec. Iz njegovog izlaganja vidljivo je da će intenzivirati ulaganja u sportske objekte i infrastrukturu, pravednijim učiniti raspored sredstava koji dobiva svaki od 72 sportska društva ili kluba. Spomenut je i dugi niz godina problem nepostojanja atletske staze i zalaganje za rješenje tog problema.
 

Za potpredsjednike su izabrani dr. Vlado Drkulac i Tomislav Čabraja, a u Izvršni odbor ušli su Dinko Zima, Igor Krizmanić, Marijan Jurić i Krunoslav Prpić.
 

Novoizabrani predsjednik ubrzo je primio i prvu kritiku, koju je odmah i prihvatio, da u rukovodstvo saveza nije ušao niti jedan predstavnik sportaša sa invaliditetom iako osobe s invaliditetom djeluju u desetak klubova.