Nedjelja, 20 Listopad 2024 18:07

Natjecatelji KBK "Borac" Požega uspješni na natjecanju u Tešnju - Ivona Novak osvojila Kup Balkana

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
 TEŠANJ / BiH - Jučer, 19.10. natjecatelji Kickboxing kluba Borac Požega nastupili su na Balkan Open, internacionalnom kupu u Tešnju, BiH. U nikad većoj postavi, predstavljalo ih je 14 boraca, dok su Ivona i Kristijan nastupili u 2 discipline. Pratili su ih treneri Matej i Josip, a natjecatelji su odradili ukupno 20 borbi. 
 
IMG 20241020 WA0051 - Ivona Novak, naša kadetkinja iz slavnog tima najboljih kadeta u Kick Lightu (KL) u Hrvatskoj (2024.), ovog puta je potpuno izdominirala. Prvo je nastupila u Light Contactu (LC), gdje je u gustoj borbi zaustavljena u finalu te uzima srebro. Međutim, nastupila je nakon toga i u apsolutnoj kategoriji kadetkinja u disciplini KL. Tu su je čekale 3 borbe do zlata, sve redom protiv domaćih borkinja. Ivona je pokazala vrhunski performans, tempo borbe je održala kroz sve tri (4) borbe i redom pobjeđivala. Prvo kolo na bodove, polufinale prekidom, a u finalu slavi prekidom (velika bodovna razlika >15)! Izvrsnim udarcima nogom u glavu, deklasirala je finalisticu, te tako uzima zlato u kategoriji. To nije sve, proglašena je za najbolju kadetkinju Kupa u KL, te tako osvaja Kup Balkana- pehar - istakao je trener Matej Babić.
 
 - Najmlađi borci, Melani Vala, Kiril Vujasinović i Cristiano Lončarević zaustavljeni su u pohodu do zlata, pa tako Kiril osvaja srebro, a Melani i Cristiano broncu. Uslijedili su nastupi mlađih kadeta, Luka Milošević u svom debiju u LC, gubi vodstvo u zadnjih 15 sekundi, dok je Roberto Vala nakon srčane borbe zaustavljen od strane domaćeg borca. Kristijan Gojković nastupa u 2 kategorije, Prvo u PF, gdje gubi zbog sitnih taktičkih pogrešaka, dok u KL u polufinalu dominira i pobjeđuje, da bi u finalu bio zaustavljen iz istog razloga kao i u PF. U starijim kadetima su osim nastupili Kristina Vala i Ivan Kraljević, ali su nažalost zaustavljeni, Kristina u svojem debiju osvaja broncu - kaže trener Babić.20241019 103627
 
 - Nastupilo je ovog puta čak 5 boraca u ringu. Ante Drežnjak i Nikola Tomašević debitirali su u juniorima, discipinama Low Kick (LK) i K1 i pružili spektakularne borbe. Zaustavljeni su ipak u polufinalu te osvajaju broncu. Robert Romanik u seniorima K1 također pruža srčanu borbu protiv Muay Thai Prvaka Srbije, koji ga zaustavlja na bodove, a Robi osvaja broncu. Ivano Đevlan, naš Svjetski Viceprvak je debitirao u K1, gdje nakon dominacije tokom cijele borbe gubi na bodove u preokretu u zadnjih 30 sekundi, čime osvaja srebro. Imali smo predstavnika i u apsolutnoj kategoriji K1 seniora, gdje je nastupio Josip Balentović. U polufinalu pobjeđuje Srbina u neizvjesnoj borbi i žestokom okršaju, dok ga u finalu nažalost zaustavlja kvalitetan borac iz BiH, čime i on osvaja srebro rekao je trener Babić.
 
 - Ovo je bio ulazni turnir sezone za Borac, da vidimo gdje smo, sada nastavljamo sa još ozbiljnijih pripremama za glavni dio sezone, primamo i dalje nove članove i u klub, a iz kluba u natjecateljski tim, pa pozivamo sve zainteresirane da se priključe na vrijeme - pozvao je trener Matej Babić.