Subota, 19 Listopad 2024 16:27

Na sportskim terenima odmarališta u Velikoj Sindikat organizirao Radničke sportske igre Kutjeva d.d.

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VELIKA - Tradicionalne Radničke sportske igre tvrtke Kutjevo d.d. još uvijek se organiziraju u još ponekim tvrtkama. U organizaciji Nezavisnog sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića (NSR PHP) i Uprave Kutjeva d.d. održane su u njihovom Radničkom odmaralištu u Velikoj. Na početku je sve pozdravila predsjednica Sindikata Andrijana Mičević i otvorila sportske igre, a Željko Jurić je pojasnio pravila za sve igre u kojima će se natjecati ove godine. Sportske igre su nekada bile nezaobilazne u svim većim tvrtkama, a sada to održavaju još rijetki kolektivi i tvrtke. Uglavnom je to nekada bilo u organizaciji Radničkih savjeta i Sindikata, koji u ovom primjeru svoju dugogodišnju tradiciju nastavlja I dalje.

Nekoliko stotina djelatnika iz više tvrtki i radnih jedinica u Kutjevu i Požeštini, ali i tvrtki kćeri iz Božjakovine i Đakova sudjelovali su u sportskim natjecanjima a prije svega u dobrom druženju. Natjecalo se u malom nogometu, odbojci, igrama spretnosti u prenosu vode u čašama nazvana "Survivor" sa slobodnim udarcima u koš na kraju, pikadom, streljaštvu, te vrlo popularnom kartaškom igrom Bela, koja je imala najviše prijavljenih ekipa.

Igre su podržali svojom nazočnošću, predsjednik Uprave Ivan Đurić, član uprave tvrtke Mladen Itrak i brojni gosti i uzvanici.

Sve je započelo tradicionalnim doručkom, ljutom kobasicom u pecivu, "slavonskim hot dogom" a za ručak je svim sudionicima pripremljena prasetina i vruća janjetina sa ražnja koja se pekla dok su igre trajale. Za zabavu su bili izabrani mladi ali vrsni tamburaši TS Astal.