Nedjelja, 22 Rujan 2024 16:19

Judo klub Slavonac organizirao 1. Međunarodni Judo turnir “Kup Slavonca” u Čaglinu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

ČAGLIN - Dana 22.9. u Čaglinu je održan 1. Međunarodni judo turnir "KupSlavonca"  koji je okupio 299 natjecatelja, 21 klub iz 3 države ( Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska).

20240922 104513Sve prisutne pozdravili su trener JK Slavonac, Robert Garc, načelnik Općine Čaglin, Dalibor Bardač I zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Ferdinand Troha koji je ujedno i otvorio ovo natjecanje. 

Judo klub Slavonac nastupio je s 18 natjecatelja te osvojio 24 medalje od čega 7 zlatnih, 7 srebrnih i 10 brončanih medalja. Zlatne medalje osvojili su: Bruno Bluha, Vanesa Zečević, Iva Čančar (u starijem uzrastu), Rafael Ćosić, Ivona Švajda (u svom i starijemu zrastu) i Lana Knaus. Srebrom su se okitili: Bruno Bluha (u starijemuzrastu), Ivano Bošnjak, Filip Matošić, Iva Čančar, Ema Blagojević (u starijem uzrastu), Ella Lukas, Rafael Ćosić (u starijem uzrastu). Brončane medalje osvojili su: Ema Blagojević, Filip Šutić (u svom i starijem uzrastu), Petra Metić, Lucija Validžić, Mia Vojnović, Aleksandar Gruber, Ella Lukas (u starijem uzrastu), Ivano Bošnjak (u starijem uzrastu) i Nemanja Đukić. Također Bruno Bluha i Lana Knaus proglašeni su za najbolje natjecatelje u svom uzrastu.

20240922 104558 1

U ukupnom poretku klubova 1. mjesto osvojio je Judo klub Braća Lukač iz Sarajeva, 2. mjesto Judo klub Vinkovci, 3. mjesto Judo klub Olimp iz Vinkovaca, 4. mjesto Judo klub Slavonac iz Čaglina i 5. mjesto Judo klub Jigoro iz Jakšića.

 

 - Nakon velikog broja odrađenih turnira u Hrvatskoj i drugim zemljama, naši džudaši su dobili priliku nastupati pred svojom publikom i dobiti gromoglasnu podršku s tribina od svojih obitelji, ali i svih posjetitelja s područja Općine Čaglin. Zahvaljujemo se Općini Čaglin, Općini Podcrkavlje i Požeško-slavonskoj županiji kao pokroviteljima, te svim ostalim sponzorima kluba koji su podržali naš turnir. Hvala svim roditeljima i djeci što su se uključili u organizaciju, te klubovima koji su doveli svoje natjecatelje - istakao je trener Robert Garc.

20240922 104633