Utorak, 16 Srpanj 2024 13:12

Održan IV. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop”

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Športska udruga slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije “Zlatna dolina” proteklog je vikenda organizirala je IV. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop” u sjećanje na svog dugogodišnjeg predsjednika koji je ostavio veliki trag u radu Udruge.
Na turniru nastupile su ekipe slijepih i slabovidnih iz Udruge slijepih Pakrac-Lipik, Udruge slijepih Daruvar, Udruge slijepih Bjelovar i Požege kao domaćina.
Prije početka turnira sudionici su se okupili na groblju sv. Martina u Brestovcu gdje su položili vijence i zapalili svijeće na grobu pokojnog Zdravka Čopa. Na početku turnira okupljene natjecatelje pozdravili su Predsjednik Športske udruge slijepi „Zlatna Dolina“ Požega Josip Banović, gradonačelnik grada Požege Željko Glavić te glavni tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović.
Predsjednik udruge Josip Banović zahvalio se gradu Požega i Požeškom sportskom savezu na potpori u provođenju svakodnevnih aktivnosti, projekata te posebice održavanja sportskih aktivnosti, treninga i natjecanja. Gradonačelnik je iznio kako Grad Požega podržava rad Udruge te svim natjecateljima poželio svima dobre rezultate.
Nakon službenog otvorenja gradonačelnik Glavić i tajnik Požeškog Športskog Saveza Mitrović okušali su se u bacanju pikada sa tamnim naočalama kako bi bili ravnopravni slijepim i slabovidnim osobama.
Nakon odigranih utakmica prvo mjesto osvojila je ekipa iz Bjelovara, drugo mjesto ekipa iz Daruvara a treće mjesto pripalo je domaćinima. U kategoriji slijepi pojedinci prvo mjesto osvojio je Josip Banović iz Udruge slijepih Zlatna Dolina, drugo mjesto Dražen Kokotić Bjelovar a treće mjesto osvojio je Marijan Medica također iz Bjelovarske udruge. U kategoriji slabovidni prvo mjesto osvojila je Ankica Horvat iz Bjelovara, drugo mjesto Božena Petrlik Daruvar a treće mjesto Đurđica Šerer Požega.
Pehare i medalje koje je za ovaj turnir osigurao Požeški Športski Savez najboljim ekipama uručio je Vlado Deanović predsjednik Športskog saveza gluhih GPPSŽ a medalje najboljim pojedincima uručio je Goran Grgić predsjednik Udruge slijepih GPPSŽ.