Subota, 28 Rujan 2013 10:43

24 para igrali u spomen na svoga člana

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

1. MEMORIJALNI TENISKI TURNIR SPASOJE RAGUŽ-SPASO  -

POŽEGA – Tenis klub Požega u spomen na svog nekadašnjeg člana i igrača organizirao je 1. Memorijalni teniski turnir Spasoje Raguž Spaso. Čak 24 mješovita para veterana, članova kluba zaigrali su na prvom turniru, uz uvjet da zbroj godina para iznosi 80+ godina. – Po prvi puta Tenis klub Požega organizira memorijalni turnir u spomen na našeg dugogodišnjeg člana Spasoja Raguža Spasu koji je preminuo 2009. godine. On je ostavio duboki trag u radu našeg kluba i to pokazuje ovako veliki odziv naši članova i rekreativaca. kroz jedno druženje, odat ćemo mu veliko priznanje za sve što je ovom klubu ostavio. Pozivamo i ostale građane da se pridruže radu Tenis kluba Požega, našim brojnim turnirima koje organiziramo, a posebno mladima kojima posvećujemo posebnu pažnju u klubu – istakao je Bruno Horvat, predsjednik TK Požega, koji je organizirao prije turnira i polaganje vijenca na grob Spasoja Raguža Spase s delegacijom TK Požega.

IMG 9749Turnir je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je svima zaželio puno uspjeha u igri i što manje ozljeda – Drago mi je da se okupljate i na ovakav način, a želim vam i da se ubuduće okupljate na ovim prostorima. Ovo je lijep način da se sjećate svog člana i na dostojanstven način kroz teniski turnir obilježite to sjećanje na svog člana.

- Ovo je sjećanje na našeg Spasu koji je igrao i uvodio nas u igru. Ja sam s njim igrao i s njim počinjao. Moram reći da on nije postizao velike rezultate, međutim bio je čovjek koji je posebno odavao sportski gest i zbog toga smo posebno organizirali ovaj turnir. Kada je igrao s nekim i vidio da je protivnik slabiji, namjerno je igrao slabije i griješio. To je jedna sportska veličina i on nije htio pokazati svoju dominaciju. Po tome ga se sjećamo. Bio je omiljen u našim krugovima i rado smo s njim igrali. Njegov fer play i njegov sportski pristup trebali bi danas i stari učiti – istakao je član veteranske ekipe Radoica Popović, profesor matematike u mirovini.

Nakon cjelodnevnog turnira dobili smo i pobjednike. Pehar za prvo mjesto i veliki prelazni pehar osvojili su Nino Abramović i Davor Parac. Drugo mjesto osvojili su Duje Gverić i Dino Grošić, treće par Nikola raguž i Marko raguž, a četvrto Igor Fazekaš i Josip Keler. Utješni turnir osvojili su par Damir Burcar i Tomislav Krstanović ispred Željka Grošića i Miljenka Katrančeka.