Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024 08:26

KBK "Borac" Požega odličan na Kickboxing kupu Zabok Open - Cristiano, Kristijan i Glieb osvojili zlato

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
ZABOK - Protekle subote, 9.3. Kickboxing klub Borac Požega nastupio je na Zabok Open 2024- internacionalnom kickboxing kupu sa oko 400 natjecatelja. Tim Borca nastupio je ukupno sa 7 natjecatelja, dok su Kristijan Gojković i Ivona Novak nastupili u dvije discipline. Niz je otvorio Cristiano Lončarević u Point Fighting-u, koji je u polufinalu ekspresnom pobjedio krajem prve runde 10:0 (TKO), dok u finalu također pobjeđuje bez većih problema te osvaja zlato. Cristianu je ovo već drugi osvojeni turnir! Sljedeći nastupa Kiril Vujasinović koji u polufinalu u startu uzima jasnu bodovnu prednost, međutim koncentracija popušta u drugoj rundi te biva zaustavljen u polufinalu, čime osigurava broncu. Roberto Vala je nastupio u apsolutnoj kategoriji mlađih kadeta, disciplina Kick Light, te mu također za malo izmiče finale i osvaja broncu.
Prava zvijezda turnira bio je Kristijan, koji je prvo nastupio u Kick Light-u gdje u finalu pobjeđuje bodovnom razlikom i osvaja zlato. Također nastupa i u Point Fighting-u, gdje u četvrtfinalu i polufinalu pobjeđuje protivnike iz Omišlja i Gline, međutim u finalu ga zaustavlja iskusniji suparnik iz Omišlja te Kristijan osvaja srebro. Kristijan je tako imao ukupno 3 pobjede u 4 borbe. Ivona Novak također nastupa u dvije discipline, Light Contact-u i Kick Light-u te podijeljenim odlukama sudaca u tijesnim borbama nažalost biva zaustavljena u finalima te osvaja dva srebra. Glieb Starovoitov je još jednom potvrdio svoju superiornost na borilištu, koji je u finalu bez ikakvih problema savladao suparnika te osvaja zlato u Kick Light-u do -52kg. Zadnji nastup u toj disciplini imao je prošlog ljeta u -42kg, što je razlika od čak 10kg, ili 20%, međutim to ga nije niti malo omelo u naumu da uzme zlato. Zadnji nastupa Ivano Đevlan, koji u polufinalu pobjeđuje bez problema, dok u finalu ubrzo nakon što je poveo dobiva diskvalifikaciju te tako ostaje bez plasmana. 
 
 - Ovo je bio zadnji turnir mlađim uzrastima u sezoni, te zadnji pripremi turnir za nadolazeća prvenstva, Europske i Svjetske kupove. Postajemo respektabilna ekipa čiji borci uživaju poštovanje na natjecanjima, što je dokaz kvalitetnog rada s mladim sportašima, i dokaz da se dobar sportski performans može razviti i u manjim sredinama. Novi članovi su uvijek dobrodošli, slobodno se javite na mail, facebook/instagram stranicu, mobitel ili dođite jednostavno na trening - istakao je trener Matej Babić.