Srijeda, 25 Rujan 2013 18:53

ŠNK Slavonija - Istra 1961 1:2

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

1/16 HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA  -

 

POŽEGA – Igralište NK Slavonija. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Gledatelja: 1000. Sudac Zebec (Varaždin) 6,5.

Golovi: 0:1 Križman (70), 1:1 Golik (85-11 m), 1:2 Križman (91). Žuti kartoni: Golik, Pavić (Slavonija). Babić, Prskalo (Istra 1961). Crvenih kartona nema.

SLAVONIJA: Pavić 6,5, Pavelić 5,5, Neruda Ja. 6, Neruda Jo. 5.5, Berdi 6, Šulc 6, Golik 7, Darmopil 5,5 (od 86. Žuljević -), Včelik 5 (od 76. Peharda 6,5), Zeba 6, Ergotić 5,5.

ISTRA 1961. Š.D.D.: Prskalo 6,5, Čagalj 7,5, Pilipović 6,5, Graf 7, Blagojević 6,5 (od 77. Miličević 6,5), Batarelo 6 ,5(od 57. Obšivač 7), Sačer 7 (od 46. Batelić 6,5), Babić 6, Križman 7, Franjić 6.5, Horvat 7.

IGRAČ UTAKMICE: SANDI KRIŽMAN (ISTRA 1961 Š.D.D.)

POŽEGA – Tisuću gledatelja u Požegi uživalo je u kvalitetnom nogometu Hrvatskog nogometnog kupa u utakmici između pulske Istre 1961. i domaćeg trećeligaša Slavonije, a uz bezbroj iznenađenja i konačnih 1:2. Prije početka utakmice bila je minuta šutnje povodom smrti Vlatka Markovića, bivšeg predsjednika HNS-a. Iako su domaćini bolje ušli u utakmicu i dok su imali snage - izjednačeno parirali Puljanima, gosti su pokazali upornost i dokazali da se utakmica igra sve dok sudac ne odsvira kraj. U 15. i 27. minuti Mile Pavelić nalazio se u izglednom trenutku da zatrese mrežu Prskala nakon odličnih dodavanja Šulca, ali sve je ostalo samo na snovima, a gosti su imali nekoliko prilika. Nakon pravednih 0:0 na poluvremenu u 70. minuti pogodak za Istru postiže kapetan Sandi Križman, a nekoliko minuta nakon što mu je vratar domaćih – Pavić obranio penal (Pavić ga ujedno i „skrivio“ i zaradio žuti karton). Za izjednačenje 1:1 i veliko zadovoljstvo gledatelja iz 11-erca zabija Kristijan Golik u 85.minuti, a snove za dva produžetka koja bi Požežane mogle odvesti u drugo kolo Kupa „ubija“ igrač utakmice – Križman u prvoj minuti sudačke nadoknade. U 89. minuti nakon izvrsnog prodora mladog Peharde s desne strane, Pavelić se našao sam ispred praznog gola, ali zbog uklizavanja protivničkog obrambenog igrača bio je neprecizan, a samim time zaslužio titulu tragičara utakmice. U svakom slučaju, Slavonija se može pohvaliti odličnom igrom kojom je iznenadila protivnika koji je u Požegi stigao s „prilagođenom“ momčadi. Za vrijeme utakmice Igor Pamić, trener Puljana bio je izrazito ljut na svoje igrače, psovao im pa je često mogao čuti i povike negodovanja s tribina, a jake snage MUP-a čuvale su desetak vatrenih navijača Istre koji su pjevali navijačke pjesme nasuprot tribini i veselili se pobjedi svoga kluba.

Po završetku utakmice trener Istre 1961 Igor Pamić je izjavio: Ljut sam na svoje igrače i imati ćemo razgovor u svlačionici u vezi današnje utakmice. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri , a pokazali su se dosta opasnim u situacijama kada su bili u posjedu lopte. Na kraju smo dosta sretno pobjedili, jer je Slavonija imala pred kraj utakmice čisti zicer kojeg nije zabila, a mi smo iz kontre nakon grube greške obrane domaćih došli do pobjede.

- Zadovoljan sam brojem gledatelja i atmosferi na utakmici koja je bila prava navijačka. Sada se trebamo okrenuti prvenstvu jer nam već u subotu dolazi Otok i sva koncentracija treba biti okrenuta prema toj utakmici jer kup je sada već iza nas, a prvenstvo je tu – rekao je Marinko Šarić, predsjednik ŠNK Slavonija.