Ponedjeljak, 23 Rujan 2013 10:16

3. HNL Istok - 6. kolo

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Derbi boljoj Slaviji 

SLAVIJA – LIPIK   2:0

PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Glavaš (Kuzmica).

STRIJELCI: 1:0 – Valentić (1), 2:0 – Marčinković (58).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Jelčić (od 82. Vukoja), Majstorović, Ančurovski, Tokić, Valentić, Ravlić, Peharda, Marčinković (od 83. Abramović), Jakovljević (od 74. Dav. Žafaranić). Trener Dalibor Bognar.

LIPIK: Krizmanić, Komljenović, Bešlić, Kašljević, Brisinello, Cerovečki, Starčević (od 68. Krenek), Kraljević (od 72. Podunavac), Poliganović (od 64. Šugić), Poletto, Rekavić. Trener Željko Reberović.DSC 0230

Susret između Slavije i Lipika je bio dvostruki derbi. Prije svega je bio županijski derbi, a potom i derbi lige, jer su se sastali klubovi koji su u vrhu tablice. Lipik je vodeća momčad na tablici, a Slavija je jedina momčad koja nije izgubila utakmicu. Susret je za Slaviju počeo samo kako se može poželjeti. Već u 1. minuti je bilo 1:0 za Slaviju. Valentić je bio realizator i svojim pogotkom osigurao suigračima mirniji tijek utakmice. Slavija je igrala hrabrije i stvorila je nekoliko izglednih prilika no malo je nije htjela i sreća. U 20. minuti Marčinković je pogodio vratnicu i na odmor se otišlo vodstvom Slavije od 1:0. Lipik je u Pleternicu došao nešto oslabljen, jer su četvorica igrača ostala u Lipiku zbog ozljeda i možda tu mogu tražiti opravdanje za poraz. U drugom poluvremenu Marčinković je u 58. minuti postigao drugi pogodak za Slaviju što se na kraju ispostavilo da je i konačan rezultat ove dobre utakmice. Gosti su imali svoju priliku no nisu je iskoristili kako bi smanjili rezultat.

Lipik i dalje ostaje na prvom mjestu s 12 bodova koliko imaju Bsk i Slavija.

Novi poraz Slavonije

MARSONIA – SLAVONIJA   1:0

SLAVONSKI BROD – Stadion kraj Save. Gledatelja 400. Sudac Matić (Osijek). STRIJELAC: 1:0 – Kljajić (39.-11m).

MARSONIA: Pavičić, Barišić, Vukoje, Duvnjak, Čanić, Šavrić, Kljajić (od 90. Džambo), Ivanković, Trepšić (od 87. Martić), Petrović, Kvesić (od 90. Mirković). Trener Marijan Zovko.

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Ja. Neruda, Berdi, Šulc, Golik (od 66. Jo. Neruda), Peharda (od 56. Darmopil), Parmaković, Zeba, Ergotić, Boban (od 46. Včelik). trener Damir Bognar.

CRVENI KARTON: Barišić (42), Parmaković (82), Čanić (90).

Slavonija je u Slavonskom Brodu još jednom poražena, ali ovoga puta od Marsonie. Ako je u ovoj utakmici pomalo i sreća okrenula leđa igračima nije se za čuditi, jer da bi te pomazila treba učiniti nešto više. Slavonija je imala inicijativu tijekom gotovo cijele utakmice i više je bila u prilici da postigne pogodak nego domaćin. Prvu pravu priliku za pogodak imao je u 23. minuti Boban koji nije uspio pogoditi prazna vrata kada je prevario i domaćeg vratara. Novu priliku za pogodak imao je Šulc u 33. minuti i opet ništa. Kako to biva u nogometu ne daš gol onda ga primaš. U 39. minuti lopta je pogodila Zebu u ruku, a sudac Matić je to okarakterizirao kao namjerno igranje rukom i pokazao na jedanaesterac. Kazneni udarac je izveo Kljajić i doveo Marsoniju u vodstvo. Iako su do kraja prvog poluvremena igrači Slavonije imali dvije prave prilike (Parmaković u vratnicu i Zeba na prazan gol pogađa Duvnjaka koji glavom izbija s gol crte) rezultat se nije promijenio. Od 42. minute Slavonija igra s igračem više i ima inicijativu no ne i pravu šansu za pogodak. U posljednjih desetak minuta susreta Slavonija pokušava doći barem do boda, no opet su se ispriječile nes(p)retne okolnoti i u 82. minuti isključen je Parmaković. U nadoknadi vremena velika prilika Slavonije za izjednačenje. U kaznenom prostoru Marsonie nepravilno je zaustavljen Pavelić i Matić je dosudio nasjstroži kaznu za Slavoniju. Šuc nije bio uspješan realizator kaznenog udarca jer je njegov šut završio u stativi od koje se lopta odbila u gol aut. Slavonija je bila bolja no bodovi su ostali u Brodu. Nakon šetog kola Slavonija ima tri pobjede i tri poraza te se s 9 bodova nalazi na 8. mjestu.