Ponedjeljak, 12 Veljača 2024 08:35

Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu - Veliki uspjeh mlade Hane Hormot

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

OSIJEK - Ovog vikenda u Osijeku je održano Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u streljaštvu. Po prvi put se na Prvenstvu natjecalo u mješovitim parovima i mlađim seniorima. U subotu je bilo natjecanje u mješovitim parovima pištolj, gdje su nastupili za Streljački klub "Požega" Hana Hormot i Ivan Pavao Laštovica. Hana je svoj dio meča odradila vrhunski dok je indisponirani Ivan pogodio svoj najgori rezultat tako da su završili na 15. mjestu.

Hana senior- Hanu je još čekalo i natjecanje pojedinačno u mlađim seniorkama koje se gađalo poslijepodne. Nakon odmora i smirivanja nervoze zbog lošeg rezultata počelo je i natjecanje pojedimačno mlađe seniorke. Hana je odradila odličan meč i postavila svoj novi rekord od 523 kruga i među 48 mlađih seniorki zauzela 12. mjesto pojedinačno. U nedjelju su se matjecale seniorke njih 56 među kojima je Hana zauzela 24. mjesto sa malo slabijim rezultatim od 509 krugova. Ako se uzme u obzir da je Hana mlađa kadetkinja ovo je veliki uspjeh za nju i klub.

Muška ekipa je na kraju završola na 17. mjestu od 32 ekipe. Sad su pripreme za kadetsko prvenstvo koje se održava polovicom travnja u Dubravi - rekao je predsjednik kluba Petar Bosanac.