Četvrtak, 19 Rujan 2013 08:57

11. MTB utrka opet na Požeškoj gori

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BRDSKI BICIKLIZAM -

POŽEGA – Na tiskovnoj konferenciji za novinare održanoj u utorak najavljena je 11. požeška MTB brdsko-biciklistička utrka koja će biti održana 22. rujna na Požeškoj gori. Nakon nekoliko godina ova turističko-sportska manifestacija prebačena je na svoju originalnu i zanimljiviju lokaciju. Organizatori ove trke su Turistička zajednica Grada Požege, Grad Požega  i Brdsko-biciklistički klub Požega.

- Ova manifestacija već dugi niz godina uspješno spaja požeški turizam i biciklizam i promiče zdrav način življenja – rekao je Bruno Horvat direktor Ureda turističke zajednice.

Dinko Zima predsjednik BBK Požega iznio je program MTB utrke koja također ulazi i u utrku Slavonske brdsko-biciklističke lige Scott. Okupljanje i prijave biti će na Trgu svetog Trojstva od 9 do 11 h. Sama utrka je dužine 25 kilometara, start je na Trgu svetog Trojstva, prema Grginom dolu, gdje se spušta prema Škrabutniku, te se penje makadamskim putem do Vrhovaca i kroz šumu do Domovinskog križa gdje je i cilj utrke glavnih kategorija (juniori, elite, master A i master B). Za kategorije žene i kadete staza će biti skraćena na 17 km. Očekuje se do 100 biciklista i biciklistkinja, također se mogu prijaviti i domaći biciklisti uz učešće od 40 kn u koje je uključen topli obrok i okrjepa.