Utorak, 17 Rujan 2013 11:47

3. HNL Istok - 5. kolo

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Drže prvo mjesto u ligi

LIPIK – NAŠK   3:1

LIPIK – Igralište Lipik. Gledatelja 100. Sudac Kuzmić (Slav. Brod) 7,5 pomoćnici Dujak i Jarić.

STRIJELCI: 1:0 – Cerovečki (15.-11m), 2:0 – Starčević (50), 2:1 – Barišić (65), 3:1 – Starčević (81).

LIPIK: Krizmanić 7,5 Kužilek 7,5 Kašljević 7, Golubić 7, Cerovečki 7,5 Starčević 8 (od 83. Šugić-), Kraljević 7 (od 65. Bešlić 7,5), Kurjaković 7, Poletto 7, Turkalj 7 (od 59. Polganović 7), Rekavić 7,5. Trener Željko Rabrović 7,5.

NAŠK: Petrović 7, Mihaljević 6 (od 58. D. Galinec 5), Flegar 6 (od 87. Slivečko-), Barišić 6,5 Mijatović 6,5 Horvatek 6,5 Kubaček 6, H. Galinec 6, Nekić 5,5 Bibić 6 (od 80. Emić -), Knežević 6. Trener Milan Vuica 6.

IGRAČ UTAKMICE: Ante Starčević.WP 001399

Lipik je u susretu s Našk-om ostvario četvrtu prvenstvenu pobjedu. Već u ranom otvaranju utakmice Lipik je imao priliku za vodstvo. U 2. minuti nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Našk-a jednog obrambenog igrača sudac Kuzmić je pokazao na bijelu točku. Kazneni udrac je izveo Kužilek no njegov šut obranio je Petrović. U nogometu se često dogodi da se takav promašaj kazni, no Lipik je nastavio igrati kao da se ništa nije dogodilo. Već u 15. minuti iz istog razloga ponovno kazneni udarac za Lipik, a Cerovečki je bio uspješniji od Kužileka i doveo Lipik u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena Lipik je diktirao ritam igre no pogodaka nije bilo. Na početku drugog poluvremena Lipik je povećao rezultat. Dobra akcija dupli pas Cerovečki-Starčević  omogućila je Starčeviću da poveća vodstvo Lipika. U 65. minuti gosti su smanjili rezultat. Slobodan udarac s oko 18. metara za Našk izveo je Barišić i postigao vrlo lijep pogodak. Vratar Lipika Krizmanić nije mogao ništa učiniti osim da izvadi loptu iz mreže. Iako je Našk pokušao iskoristiti preostalih dvadesetak minuta kako bi došao do boda, Starčević je otklonio sve dileme oko pobjednika pogotkom u 81. minuti. Lipik je izigrao obranu Našk-a i Starčević je sam izbio pred Petrovića, koji nije imao šanse da spasi svoju mrežu. Dobra igra Lipika i zaslužena pobjeda s kojom ostaje sam na vrhu prvenstvene tablice s 12 bodova.

 

Pobjeda u završnici

SLAVIJA – MARSONIA     1:0

PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 200. Sudac: Menđušić (Vinkovci).

STRIJELAC: 1:0 – Valentić (87).

SLAVIJA: Petković, Nikolaš (od 53. Dav. Žafaranić), Kvaternik, Jelčić (od 76. Abramović), Majstorović, Ančurovski, Tokić, Valentić, Peharda, Marčinković, Jakovljević (od 53. Dal. Žafaranić). Trener Dalibor Bognar.

MARSONIA: Pavičić, Barišić, Vukoje, Duvnjak, Čanić, Šavrić, Kljajić, Petrović (od 64. Martić), Mirković od 70. Kokotović), Marić, Kvesić. Trener Marjan Zovko.

CRVENI KARTON: Kokotović (89).

Nogometaši Slavije dosta dugo su se mučili kako probiti obrambeni bedem momčadi iz Slavonskog Broda. U vrlo dobroj utakmici sve napade Slavije uspješno je anulirao vrlo dobri vratar Pavičić. Kada se već mislilo da će Slavija i četvrti puta u prvenstvu remizirati u samom finišu utakmice Valentić je iz gotovo nemoguće pozicije uspio zatresti mrežu Brođana i Slavije donijeti zaslužena tri boda. Nakon petog kola momčad Slavije je jedina momčad koja još nije okusila gorčinu poraza u ovom prvenstvu. Gosti su tek po primljenom golu krenuli agresivnije prema vratima Slavije no nisu uspjeli ništa promijeniti i pobjeda Slaviju diže na peto mjesto na tablici.

 

                                                                            

Neočekivani poraz

ĐAKOVO CROATIA – SLAVONIJA    3:0

ĐAKOVO – Igralište Đakova. Gledatelja 150. Sudac Karlović (Valpovo).

STRIJELCI: 1:0 – Borko (9.-11m), 2:0 – Borko (45), 3:0 – Borko (54).

ĐAKOVO CROATIA: Piplica, Novoselić, Križanović, Mezel, Lulić, Borko (od 84. Krajček), Nikolić (od 82. Petrić), Čavala, Mišić, Klemen, Bošković od 56. Grgačević). Trener Damir Lelas.

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Jan Neruda, Jo. Neruda, Šulc, Golik (od 70. Berdi), Žuljević (od 86. Pavličević), Parmaković, Zeba, Ergotić, Boban (od 46. Včelik). Trener Damir Bognar.

Nakon zaista upečatljive igre prije samo tri dana u Požegi protiv Graničara iz Županje, nogometaši Slavonije ponovno su na gostovanju doživjeli poraz i pomalo razočarili svoje navijače. Očekivanja su bila da će Slavonija ući u seriju pozitivnih rezultata i da je momčad konačno našla sebe u igri koja daje garanciju za dobre rezultate, no od toga još ništa.Slavonija je izgubila od Đakovo Croatie koja je do ove utakmice imala samo 3 boda. Već u otvaranju utakmice Slavonija je ušla u rezultatski minus. U 9. minuti iz kaznenog udarca domaćin je poveo. Do kraja utakmice je ostalo još jako puno vremena da se kiks popravi, ali igrači Slavonije očito nisu bili spremni aktivnije odgovoriti na vodstvo domaćina, što je on iskoristio u posljednjoj minuti prvog poluvremena i povećao rezultat, a strijelac je ponovno bio Borko, koji je otvorio pobjedu Đakovčana iz jedanaesterca.

Bezidejnost u igri nastavila se i u drugom poluvremenu pa su domaći igrači agresivnijom igrom dominirali terenom, dok većina igrača Slavonije nije pružila adekvatan odgovor. Na kraju još jedan pogodak u mreži Pavića u 54. minuti i to je kraj priče Slavonije u Đakovu. Poraz je sastavni dio igre, ali poraz bez želje da se bori i da ne daš sve od sebe kako bi ga izbjegao nikako nije prihvatljiv. Sada je već teže očekivati od ove momčadi da napravi ono što njihovi navijači žele i očekuju.  Slavonija je nakon petog kola na trećem mjestu s 3 boda manje od vodećeg Lipika.