Utorak, 17 Listopad 2023 09:26

Požeška Sportska dvorana "Tomislav Pirc" dobiva nove sjedalice

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Početkom listopada započeli su radovi na izmjeni sjedalica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, kada su djelatnici Požeškog športskog saveza krenuli s njihovim uklanjanjem radi montaže novih. Stare sjedalice su postavljene još davne 1979. godine, a sada će biti postavljeno tisuću novih. Tribina Jug je prva na kojoj su postavljene nove sjedalice, a nakon toga na redu su tribine na Zapadu i Istoku.

Nove sjedalice bit će lakše za održavanje jer će biti direktno pričvršćene za beton, odnosno neće imati nosače kao stare. Prije postavljanja novih sjedalica, očišćene su i prebojane stepenice na svim tribinama te je okrečen zid velike dvorane
Ovo je samo nastavak kompletne obnove dvorane koju su Grad Požega i Požeški športski savez odradili tijekom 2023. godine. Početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije. Rasvjeta u glavnoj dvorani je upravljiva rasvjeta koja omogućuje korisniku fleksibilno korištenje sukladno trenutnim potrebama. S obzirom da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirat će se na tri razine rasvijetljenosti: za rekreativne aktivnosti, regionalna natjecanja te međunarodna natjecanja. Rasvjeta pomoćnih dvorana i ostalih prostora također je energetski učinkovita rasvjeta sa LED izvorima svjetlosti. Tijekom ljetnih mjeseci odrađeni su radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Na izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra napravljena je treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je to napravljeno i treći put.

Požeška dvorana i dalje je među najljepšima u državi iako se u njoj povijest požeškog sporta ispisuje još od davne 1970. godine kada je tadašnji Stadion malih sportova u Grabriku dobio krov i prerastao u višenamjensku sportsku dvoranu.