Četvrtak, 22 Lipanj 2023 09:37

Najavljen trodnevni Međunarodni Konjički turnir sa nizom događanja na hipodromu u Pleternici ovog vikenda

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA -  Na tiskovnoj konferenciji koja je održana na Hipodromu u Pleternici, najavljeno je održavanje ovogodišnjeg trodnevnog Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici koji će se održati od 23. do 25. lipnja. Sve pripreme su završene a brojni učesnici iz nekoliko država već su pristigli u kamp na hipodromu, istakli su direktor turnira Domagoj Katić i pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

Direktor turnira i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić je istakao: - Ove godine očekujemo rekordni broj sudionika iz Italije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Austrije, Grčke i naravno Hrvatske, ukupno oko 170 konja u boxovima i veliki broj natjecatelja i pratećeg osoblja, preko 300 osoba. Već sada imamo dvostruko veći kamp nego prošlih godina što pokazuje da turnir raste i da je ove godine znatno narastao. Tome je svakako pridonijela i odlična suradnja sa Mađarskim konjičkim savezom koji će ovdje u Pleternici voziti jedno natjecateljsko kolo svoje konjičke lige. Hipodrom je već sada jedno malo selo, a za Pleternicu svakako značajan i kao turistički događaj. Ovaj turnir je ujedno i kvalifikacijski za Svjetsko prvenstvo. Izuzetno smo zadovoljni ovolikim velikim odazivom i važnošću ovog turnira, koji bih ja slobodno proglasio najvećim na ovim prostorima.

Uz sam Konjički turnir odvija se i niz popratnih sadržaja koje je najavila gradonačelnica Marija Šarić: - Već tradicionalno sudjeluju naše udruge, ustanove i tvrtke koje će ponuditi dodatne sadržaje. Već u petak, 23. lipnja očekuje nas Piknik s knjigama koji će odraditi naša Hrvatska knjižnica i čitaonica, a u večernjim satima koncert TS "Slavonske lole"  te zanimljiva i atraktivna za gledatelje "Noćna utrka". U subotu i nedjelju, uz dio sportskog programa pripremili smo igraonicu za najmlađe, ponudu suvenira iz naše suvenirnice iz Muzeja bećarca, sudjelovanje naših udruga na prodajnom sajmu uz turnir a vozit će i naš popularni turistički vlakić. Svi smo se okupili kako bi pružili što bolju ponudu našim posjetiteljima i kako bi se u Pleternici osjećali što ugodnije. Pozvala je građane Pleternice, stanovnike Požeško-slavonske županije i susjednih županija da dođu i budu sudionici jednog nesvakidašnjeg prizora i velikog sportskog i konjičkog događaja.

plakat