Četvrtak, 30 Ožujak 2023 09:19

Članovi BBK Požega nastupili na utrci XCO Kopika u Osijeku, prvoj u 14. sezoni Slavonske brdsko biciklističke lige

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OSIJEK - U nedjelju 26. 03. utrkom u Osijeku - XCO Kopika - krenula je 14. sezona Slavonske brdsko biciklističke lige (SBBL), a time i ovogodišnja natjecateljska sezona za Brdsko biciklistički klub Požega. Klub je s jučerašnjom utrkom započeo pokušaj obrane naslova klupskog pobjednika SBBL-a, što neće biti nimalo lako jer, ako se po jutru dan poznaje, konkurencija nikad nije bila jača.

Kopika je, osim poznatog kupališta, također i brdsko biciklistička staza na lijevoj obali Drave, u baranjskom dijelu Osijeka. Staza je naravno gotovo potpuno ravna, ali tehnički vrlo zahtjevna, vijugava, s bezbrojnim hupserima i promjenama smjera.

Organizatori iz BK Osijek 2010 ove su godine dodali i neke nove elemente, poput dva skoka na kojima je trebalo uhvatiti dobar zalet da bi se uspješno preskočila rupa između grba. Spomenuli smo konkurenciju – jučer smo imali nikad brojniju Kopiku, a možda i najposjećeniju utrku u povijesti SBBL-a, s ukupno 130 prijavljenih.

Došli su klubovi iz Srbije, Mađarske, Bosne, iz drugih dijelova Hrvatske, a i svi slavonski klubovi bili su vrlo brojni. BBK Požega predstavljalo je 9 natjecatelja. Najuspješniji je bio Krešimir Pavičić, koji je u veteranima C potvrdio status glavnog favorita i osvojio prvo mjesto, od ukupno 10 natjecatelja u kategoriji. Čestitke Krešo!

Vrlo dobar plasman ostvario je i Tomislav Matešić u veteranima A s 4. mjestom. U istoj kategoriji nastupili su i braća Filip i David Franić,  Filip je bio 7., a David 11. od ukupno 13 vozača.

Najbrojnija kategorija već po tradiciji bili su veterani B. Od njih 19 Tihomir Šatrović je bio dobar 6., dok je Milan Vidić s 15. mjestom osvojio jedan ali vrijedan bod u individualnom i klupskom poretku.

U najprestižnijoj kategoriji elite imali smo dva predstavnika, od 13 elitaša koji su nastupili. Prošlogodišnji ukupni pobjednika elita Nino Pavičić je u jakoj konkurenciji bio 5., dok je Filip Križanac zauzeo 12. mjesto.

Spomenimo i pobjednike glavne kategorije: prvo i drugo mjesto uzeli su Nikola Brenesel i David Demer, obojica članovi NBK Invictabike iz Novog Sada, dok je treći bio Boris Perković iz BK Roda Sisak.

Svoj prvi nastup u kategoriji kadeti odradio je prošlogodišnji ukupni pobjednik kategorije U13 Noa Begović. Noa je danas stekao važno iskustvo za buduće utrke, a u plasmanu je bio 6. od ukupno 7 natjecatelja.

(Foto : Karlo Buti, BBK Požega)