Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 09:22

Matej Babić viceprvak Hrvatske u ITF-u, a Glieb Starovoitov rangiran u TOP 10 na svjetskoj kickboxing WAKO ljestvici

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

NOVALJA - Održano je ITF taekwon-do prvenstvo Hrvatske u Novalji, prvo nakon što je ITF priznat od strane HOO kao kategorizirana disciplina unutar taekwondo-a. Trener, ali i natjecatelj iz KBK "Borac" Požega, Matej Babić nastupio je u seniorskom uzrastu u kategoriji -78 kg.

20230325 192556 - U polufinalu potpunom dominacijom savladava suparnika sa jasnom bodovnom prednosti te jednoglasnom sudačkom odlukom. U finale dolazi na suparnika koji je bio favorit kategorije, ITF natjecatelj i reprezentativac. Finalna borba je bila vrlo tijesna, a vodstvo se mijenjalo iz sekunde u sekundu. Po isteku zadnje runde finalisti bivaju izjednačeni, što je značilo da se ide u dodatnu rundu. Međutim, i nakon dodatne runde rezultat biva izjednačen, što je rezultiralo još jednom dodatnom rundom, ovaj puta do zlatnog boda, koji je nažalost ostvario drugi natjecatelj. Kako je ovo Mateju prvi nastup u ovoj disciplini, smatramo da je to velik uspjeh i lijepa sportska priča. Taekwondo i kickboxing su vrlo bliski sportovi, pogotovo ako pričamo o ITF taekwondo-u i light contact-u primjerice. Taekwondo je i vještina i sport, te ju kao vještinu u Borcu koristimo za uspješnije savladavanje zahtjeva kickboxing borbe/sporta - ispričao je sam Matej svoje borbe.IMG 20230326 WA0002

 

Druga bitna vijestje da su natjecatelji KBK "Borac" Požega Glieb Starovoitov i Ivano Đevlan rangirani su na svjetskoj kickboxing (WAKO) ljestvici. Glieb je kao osvajač najjačeg Svjetskog kupa zauzeo 9. mjesto, ušavši tako u TOP 10 boraca Svijeta u kategoriji kicklight starijih kadeta do -42kg. Ivano je također rangiran na temelju svojih pobjeda te je zauzeo 20. mjesto na ljestvici, ušavši tako u TOP 20 boraca Svijeta u kategoriji kicklight starijih kadeta do -69kg. Obojica su tako postali najviše rangirani Hrvatski predstavnici u tim kategorijama.

IMG 20230326 142843 134