Utorak, 21 Ožujak 2023 08:24

Kickboxing klub Borac Požega osvojio Svjetski kup u Austriji u mlađim kategorijama

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Proteklog vikenda u Innsbrucku u Austriji održan je Svjetski kup Austrian Classics 2023., inače najelitniji klupski kickboxing turnir na Svijetu, također i najjači Svjetski kup! Sudjelovao je i Kickboxing klub "Borac" iz Požege sa dva borca u konkurenciji.

IMG 20230320 WA0026 - Naša zvijezda, Glieb Starovoitov osvojio je zlato, te se okitio pojasom Svjetskog kupa nanizavši 3 pobjede u 3 borbe, dok je u finalu slavio prekidom u jetru u zadnjoj rundi. Tako u prvoj borbi dominira nad suparnikom iz Italije, a u polufinalu pobjeđuje sunarodnjaka iz Ukrajine koji je 16. rangiran na svjetskoj rang ljestvici. S druge strane u ždrijebu su se u polufinalu borili 3. i 4. rangirani borci Svijeta, međutim Glieb bez muke u finalu pobjeđuje drugog (4. rangiranog) finalista, prekidom u 2. rundi. Glieb je iskusno pogodio 2 middle kick-a u jetru, što je rezultiralo pobjedom te osvajanjem zlata i pojasa za našeg Gleba. Glieb je u naš klub došao kao izbjeglica iz Ukrajine, i odmah se vidjelo o kakvom je talentu riječ, te su treneri odlučili posvetiti mu se maksimalno i pružiti podršku u svakom smislu, što je rezultiralo ovako znakovitom titulom i rezultatima. Govoreći o ovoj sezoni, Gliebu je ovo 3. osvojeni turnir pod našim bojama, dakako Svjetski kup je najznakovitiji i najvrijedniji do sada - rekao je trener kluba Matej Babić.

 - Drugi nastupa Ivano Đevlan, koji je imao veliku gužvu u kategoriji i 4 borbe potrebne do zlata. Prvu borbu imao je protiv inače 23. rangiranog Slovenca kojega je odličnom borbom i apsolutnom bodovnom dominacijom doveo do prekida u 2. rundi. Međutim, zbog akutnih zdravstvenih poteškoća koje su ga nažalost pratile cijeli dan, borac nam se do iduće borbe iscrpio, te tijesnom borbom ipak biva poražen. Uzmemo li u obzir da je Ivano u klubu tek 6 mjeseci a pobjeđuje momke u top 30 na Svjetskom kupu, riječ je o ogromnom napretku i za svaku je pohvalu - nastavio je trener Babić te istakao i što to znači za požeški klub.20230319 131017

 -. Iz perspektive kluba, ovo je prvi inozemni turnir kluba, također i prvo zlatno odličje Svjetskog ranga, te prvi osvojeni pojas u klubu. Sa ostvarene 4 pobjede (2 prekida) i 1 porazom protiv rangiranih boraca pokazali smo da radimo kvalitetno te da se naši borci uspješno nose te dominiraju nad najelitnijim borcima Svijeta. Sa samo dvoje boraca našli smo se u boljih 50% klubova koji su nastupili na turniru, te smo se kao pojedinačni klub na rezultatskoj ljestvici našli ispred WAKO Turske, Izraela, Iraka te brojnih drugih klubova i selekcija. Iz Hrvatske je nastupilo 12 klubova, te smo ukupno kao nacija zauzeli 10. mjesto. Treneri natjecateljskog tima Josip i Matej pokazali su da znaju što rade, no svi treneri i članovi kluba, kao i naši sponzori, savezi, volonteri i svi drugi dobri ljudi zaslužni su za ovo zlato, te cijela Požega može i treba biti izuzetno ponosna - zaključio je trener Babić te pozvao sve zainteresirane da dođu na jedan od treninga, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20:30h, u dvorani SD Tomislav Pirc, a uskoro počinje novi ciklus škole kickboxing-a, gdje su pozvani svi, a posebno mladi.