Ponedjeljak, 17 Listopad 2022 10:10

Judo klub "Jigoro" Kutjevo uspješan na "Highl open 2022."

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KUTJEVO - Nakon ljetne stanke i duže pauze od natjecanja, vratio se kutjevački Judo klub „JIGORO“ na judo scenu u sasvim novom sastavu, i to vrlo uspješno.

Za vikend su nastupili na Međunarodnom judo natjecanju u Vinkovicima, pod nazivom „Higl Open 2022“. Na natjecanju je nastupilo 540 natjecatelja iz 36 međunarodnih klubova.

Jigoro je nastupio s 14 natjecatelja i kući se vratiti s čak 10 medalja, 3 zlata, 2 srebra i 5 brončanih medalja.

Zlatnu medalju osvojili su Veronika Grbeš, Ela Nijemčević i Gabrijel Kajan. Gabrije ne samo da je osvojio zlatnu medalju, nego je bio i najbolji u cijelom svom uzrastu, te je ponio laskavu titulu najbolji natjecatelj na turniru u svom uzrastu.

Srebrnu medalju osvojili su Veronika Voštog i Arthas Voštog, dok su brončanu medalju osvojili Lucija Marijanović, Veronika Grbeš, Rea Kir, Maksilimian Voštog i Luka Uršić.

 - Nakon duge pauze i s novim natjecateljima smo i više nego zadovoljni šta su naši džudaši pokazali. Veronika i Gabrijel kao iskusniji natjecatelji su pokazali svoju kvalitetu i osvojili zlatne medalji, od 14 natjecatelja koje smo vodili, 9 ih je danas bilo prvi put na natjecanju i hrabro su se borili. Na treninzima ćemo poraditi na stvarima koje smo danas uvidjeli kao greške, i veselimo se natjecanjima koja su pred nama - istakao je trener i voditelj ekipe na natjecanju Hrvoje Prevolšek.Slika1