Nedjelja, 02 Listopad 2022 13:31

Lana Knaus iz Judo kluba "Slavonac" ponovno osvojila medalju na Državnom prvenstvu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ČAGLIN - Održano je Državno prvenstvo u džudu za uzraste do 16 godina koje je okupilo 297 džudaša iz 47 klubova . Judo klub "Slavonac" iz Čaglina predstavljali su Tena Trtanj, Lana Knaus, Matej Kukić i Goran Miloš.

20221001 195259 - Prve na borilište izašle su Tena Trtanj i Lana Knaus u kategoriji do 57 kilograma u kojoj su se nalazile 24 džudašice. Tena Trtanj prolazi prva 2 kola i u četvrtfinalu gubi od iskusne Spličanke te svoj nastup završava na vrlo dobrom 7 mjestu. Lana Knaus sa 3 ekspresne pobjede dolazi do polufinala te u vrlo tijesnoj borbi nažalost gubi. Preostalu borbu za brončanu medalju pobjeđuje za 12 sekundi te još jednom osvaja državnu medalju. Lana je inače državna prvakinja u uzrastu do 14 godina te se  okušala i sa starijim uzrastom i pokazala o kakvoj se odličnoj džudašici radi.20221001 110606

Sljedeći na borilište izlazi Matej Kukić do 60 kilograma, kategorija je brojila ukupno 32 džudaša. Loš start za Mateja u prvoj borbi jedan trenutak dekoncentracije i gubi borbu. Kroz repasaž Matej pokazuje zašto je i on osvajao državne medalje i dvije odlične pobjede zaredom. Nažalost u 3. borbi Matej je osjetio bolove u ramenu i nije mogao nastaviti daljnje borbe.

Goran Miloš nastupio je u kategoriji do 81 kilogram, ukupno 18 judaša u kategoriji. U prvoj borbi Goran je poveo no do kraja nije mogao zadržati prednost te gubi borbu i time završio nastup na Državnom prvenstvu. Pokazali smo da se možemo nositi i sa najboljima, trud i rad na treninzima uvijek se nagrade. Posebna pohvala i čestitke Lani Knaus na brončanoj medalji koja iz turnira u turnir postaje sve bolja i bolja i ogroman zalog za budućnost - ispričao je trener i voditelj natjecanja Robert Garc.

Slijedeći vikend putuju u Sloveniju i nadaju se novim medaljama.