Subota, 24 Rujan 2022 15:09

11. Sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH uz sudjelovanje 16 županija

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH održane su u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" u Požegi 11. Sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH. Na sportskim susretima sudjelovali su članovi 16 Županijskih organizacija Udruga policije, a natjecali su se u pet sportskih disciplina.

Na samo početku pred svečanim postrojem svih sudionika susreta obratili su se i pozdravili: požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, zastupnica Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.IMG 7460

Sportske igre proglasio je otvorenima izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade RH, ministar branitelja Tomo Medved, koji je istakao da su oni koji su prvi stali u obranu Hrvatske, hrvatski policajci bili i jezgro tadašnjeg osnivanja Hrvatske vojske, članovi brojnih ratnih brigada HV. Imali su tada hrabrosti stati u obranu svoje države, preuzeti odgovornost za državu, obranili je  i oslobodili je, a danas bi trebali svi preuzeti nove odgovornosti za upravljanje državom i opstojnost ove države. Mnogi su u Domovinskom ratu izgubili svoje živote, mnogi su umrli i poslije rata do danas.

Istakao je da danas mnogi pokušavaju relativizirati Domovinski rat, prikazati ga drugačijim od onoga da je bio, jedino oslobodilački rat, žele promijeniti povijest i događanja iz Domovinskog rata, pa čak i pripisati mu neki krimen. Vlada RH to neće dozvoliti, hrvatski branitelji mogu biti, kao i upravo u Srbiji optuženi piloti, spokojni. Hrvatski branitelji policajci ostali su i danas domovini vjerni, sudionici su stvaranja moderne, slobodne i neovisne hrvatske države i to se mora stalno ponavljati. Ponosan sam što smo to sve učinili zajedno, trebamo svi biti ponosni i stalno činiti sve da se to ne zaboravi, čuvati to što smo stvorili.

Predstavnici sudionika Sportskih susreta zajedno s ministrom Tomom Medvedom položili su vijence na spomenik poginulim i nestalim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu.

Nakon održanih sportskih susreta, proglašenja pobjednika upriličen je zajednički ručak i druženje sudionika u Vatrogasnom domu Velika.