Nedjelja, 18 Rujan 2022 14:28

Pobjednik 27. Državnog prvenstva u lovačkom streljaštvu ekipa iz Virovitičko podravske županije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POJEDINAČNO NAJBOLJI LOVAC STRIJELAC JE MAJKL BRLAS IZ VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE -

BZENICA - Završeno je trodnevno 27. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje se već duži niz godina održava na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici. To je trenutno najbolje strelište za lovno streljaštvo sa pripremljenim i najmodernijim uređajima za gađanje letećih i trčećih meta u trapu i lovačkom parkuru te gađanju stabilnih meta srnjaka i trčeće mete vepra sa puškama užljebljenih cijevi, lovačkih karabina.

Nakon dva dana pucanja u sve tri kategorije, trap, parkur i lovački karabin, najviše razloga za veselje imali su lovci Virovitičko-podravske županije koji su osvojili sa 344 boda. Ova ekipa je već nekoliko godina pobjednik Kupa Slavonije i Baranje u lovačkom streljaštvu, pretprošle godine bili su također pobjednici države, a i prije nekoliko godina zabilježili su pobjede. Drugi su bili strijelci Zadarske županije sa 341 bodom. Treće mjesto zauzeli su strijelci Krapinsko-zagorske županije sa 328 bodova koji su i prošle godine bili treći. Na četvrtom mjestu sa samo 3 boda manje našli su se lovci strijelci Požeško-slavonske županije, koji su taj rezultat osvojili i prošle godine. Najavili su da slijedeće godine napadaju medalje, jer već nekoliko prvenstava stalno rastu u poretku.

Svi su nagrađeni medaljama, peharom i vrijednim poklonima, a prelazni pehar otišao je u Virovitičko-podravsku županiju koja već ima nekoliko puta upisano ime najbolje ekipe u lovačkom streljaštvu na Državnim prvenstvima. Nagrade, pehare i medalje uručili su čelnici Hrvatskog lovačkog saveza, predsjednik Ivica Budor i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

IMG 7280U pojedinačnom plasmanu nije sve riješeno odmah, jer se moralo ići na raspucavanje zbog toga što su imali identičan broj bodova i nije se mogao odrediti plasman od 2. - 4. mjesta. Na kraju 1. mjesto osvojio je Majkl Brlas iz Virovitičko-podravske županije, 2. mjesto osvojio je Ivica Flegar iz Varaždinske županije, 3. mjesto osvojio je Ante Matas iz Zadarske županije. I u pojedinačnoj konkurenciji pobjednici su uz pehare i medalje dobili i vrijedne poklone, drugi pištolj HLS-a a pobjednik lovački karabin.