Nedjelja, 05 Lipanj 2022 10:35

Tridesetak najnovijih modela traktora pojavilo se na startu Utrke traktora u Kutjevu

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

KUTJEVO - Već tradicionalna utrka traktora u Kutjevu uz Festival graševine, kada su se mogli vidjeti i modeli preko 300 KS održana je i ove godine, ali u malo drugačijem izdanju. Na cilju na Trgu graševine okupilo se 30-tak traktora, sve najnoviji modeli traktora, ali svi na pogon dječjih nogu. Da bila je to trka dječjih traktora na pogon jedne konjske snage od 4 pa do 6 godina. Ova utrka privukla je i dosta posjetitelja, a svaki vozač traktora imao je i svoje navijače i fanove.

Startalo se iz boxova, gdje su roditelji održavali posljednje timske pripreme i davali upute svojim vozačima. Na početku trke vozila su dva po dva na stazi, a pobjednici su se plasirali u finalnu utrku. Finalisti su vozili jedan po jedan, ali na najbolje vrijeme postignuto na stazi. Na kraju smo dobili pobjednika, a za 2. i 3. mjesto imali smo još jedan dvoboj jedan na jedan, te tako na kraju dobili redoslijed.

Najbolji su dobili i vrijedne nagrade, svi vozači medalje i slatke pakete koje je pripremio organizator. Za prve tri nagrade su dodijeljene vrijedne igračke.

Prvi je bio Leo Kovačević,koji je još dobio i novi traktor s utovarivačem, drugo mjesto osvojio je Andrej Svoboda a treće mjesto pripalo je Viti Horvatu.