Četvrtak, 19 Svibanj 2022 08:18

Igračice ŽKK Plamen Požega, viceprvakinje Hrvatske na prijemu kod gradonačelnika Požege

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić primio je ekipu Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega koje su u subotu, 14. svibnja na utakmici protiv dubrovačke Raguse ostvarile senzacionalan rezultat i postale viceprvakinje Hrvatske. Požeške Plamene uspjele su se plasirati u odlučujuću, petu finalnu utakmicu doigravanja Prve ženske košarkaške lige te time ostvariti zapažen rezultat koji će ostati upisan u povijesti kluba.

Na postignutom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Glavić.

- Čestitam vam na ostvarenom rezultatu jer to je uspjeh kakav manji gradovi popu Požege ne doživljavaju baš često. Tim više što vi sada već imate jedan solidan kontinuitet uspjeha i prepoznatljive ste ne samo ovdje, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Sada kada ste napravile taj korak u sami vrh, vjerojatno razmišljate i o nekom iskoraku i u međunarodnu žensku košarku. To je dobro i zbog činjenica da su u takvom rangu natjecanja još uvijek zastupljeniji muški sportovi pa je lijepo da i na taj način promičemo nešto što je napredak općenito u društvenom životu, da ženski sportovi ne budu ni- na koji način manje vrijedni od muških. – poručio je gradonačelnik te čestitao trenerima, vodstvu kluba, sponzorima i svima koji su, uz Grad Požegu i Požeški sportski savez, potpomogli ovaj rezultat. Dodao je da ovaj uspjeh obvezuje Grad Požegu da i dalje kroz Požeški športski savez prati rad kluba i u materijalnom smislu te je zahvalio vodstvu i sponzorima na njihovoj podršci košarkašicama.

Trener Vladimir Englman istaknuo je da su ove godine požeške košarkašice napravile gotovo 17 tisuća kilometara, odigrale dvadeset utakmica više od bilo koga u Premijer ženskoj ligi, jer su igrale i regionalnu WABA ligu i predstavljale Hrvatsku.

- Zahvaljujem se igračicama jer samo mi koji smo unutra znamo što smo podnijeli ove sezone i na koji način smo igrali ove zadnje utakmice. Neke igračice doslovno su iz bolnice dolazile na teren. Nedostajalo je malo sreće da taj rezultat bude još bolji, iako je i ovog trenutka daleko iznad svih očekivanja s početka prvenstva. Grad Požega plaća nam prijevoz, članarine, kotizacije i sudce po čemu smo jedan od rijetkih grafova koji na taj način financira sport. -izjavio je trener.

U ime cijele ekipe zahvalila se kapetanica Jelena Ivezić.

- Smatram da je sport najljepša razglednica koja se može poslati prema drugim gradovima i državama. Mi smo ove godine uspjeli ujediniti i mlado i staro u našu dvoranu i to je priča koja treba ići dalje u budućnost. Imamo dosta dječice koja su tu i vjerujemo da će nas jednog dana predstavljati na nekoj većoj razini. Ovim putem se zahvaljujem svojim suigračicama – izuzetno sam ponosna na svaku od vas. Zahvaljujem se i treneru koji se preko trideset godina poklanja ovom sportu i iznio je veliki teret ove sezone, te našim navijačima jer sve što radimo, radimo radi Požege. Budite uz nas svi skupa da i dalje stvaramo povijest ženske košarke u Požegi. - poručila je kapetanica.