Nedjelja, 01 Svibanj 2022 08:39

Judo klub "Jigoro" iz Kutjeva na međunarodnom turniru osvojio 7 medalja

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PISAROVINA - Judo klub „Jigoro“ iz Kutjeva ovog vikenda nastupio je na međunarodnom judo natjecanju u Pisarovini. U konkurenciji 540 natjecatelja iz 39 klubova, "Jigoro je nastupio sa 7 natjecatelja i kući se vratili sa sedam medalja.

jk JIGORO2Zlatnu medalju osvojili su Veronika Grbeš i Gabrijel Kajan kojemu je ovo bilo prvo natjecanje ali ga to nije spriječilo da ostvari četiri fantastične pobjede.

Srebrnu medalju osvojile su Mia Škopec i Ela Mijoković

Brončanu medalju osvojili su Veronika Grbeš u starijoj uzrasnoj skupini, Marin Uršić te Arthas Voštog.

Bez medalje ostala je Ela Škopec koja je turnir otvorila sa pobjedom jednim prelijepim nožnim bacanjem, ali u idućoj borbi za finale ozlijedila je desnu nadlakticu i nije se mogla nastavili boriti.
 - U klubu smo zadovoljni rezultatima naše djece. Od sedam naših boraca, dvoje ih je drugi put na turniru a troje prvi put na turniru. Točno znam kako su se osjećali i koje sve misli i strahovi su im se motali po malim glavama. Ali to je dio sporta, svi su jednom bili prvi put na natjecanju, ali s vremenom i iskustvom taj strah i trema postaju sve manji, ali nikad ne prestanu. Žao mi je što nam se Ela Škopec ozlijedila, vjerujem da nije ništa strašno, ali preventive radi odlučili smo da ipak ne može nastaviti s borbama, pa smo predali sve ostale borbe. Ipak je zdravlje djece na prvom mjestu.

Želim još naglasiti da je judo klub „Jigoro“ od ovog mjeseca proširio svoje djelovanje na još jednu općinu, a to je općina Jakšić. Našu sekciju u Jakšiću vodi mlada trenerica Ivana Grbeš. Interes za judo u općini Jakšić ne nedostaje i drago nam je da su nam se pridružili i veselimo se budućim zajedničkim treninzima i odlascima na međunarodna natjecanja - istakao je trener i voditelj ekipe na natjecanju Hrvoje Prevolšek,