Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 09:15

Matej Jaroš vice prvak Hrvatske u motocrossu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Vilare, u organizaciji Moto klub „Požega-Promet“ pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Radilo se o posljednjoj utrci sezone koja je okupila 77 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, najviše od svih utrka ove sezone.

Dobrodošlicu vozačima i gostima poželjeli su zamjenik županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

- Dragi prijatelji adrenalina i oktana, iznimna mi je čast na današnjem otvorenju ove utrke prenijeti čestitke gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića, kao i zahvalu organizatorima, Moto klubu „Požega-Promet“. Nadam se da će u sljedećoj godini Moto klub dobiti još bolju i jači podršku Grada Požege za organizaciju ove utrke. – poručio je zamjenik Miličević.

U najjačoj klasi MX Open Matej Jaroš ostvario je pobjede u obje vožnje, no to mu nije bilo dovoljno za osvajanje naslova prvaka, već je sezonu završio na drugom mjestu. U ukupnom poretku ima isti broj bodova kao i prvak Luka Crnković, no ostvario je pobjedu manje ove sezone. Zapažen rezultat ostvarila je Enola Šamu, pobjedom u klasi MX85 žene, te šestim mjestom u ukupnom poretku iste klase. U klasi MX2 Kristian Jakopec bio je šesti, a u klasi B 250 je Dejan Milinović zauzeo sedmo mjesto. U poretku klubova kod seniora MK Požega Promet s dva vozača je osvojio treće mjesto.

Tekst/foto: Grad Požega