Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 13:27

Peto i šesto kolo Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA / SLAVONSKI BROD – Odigrano je peto kolo Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega.

LIPIK 1925 – POŽEGA 0:1

Kao što smo i najavili u Lipiku su se sastale dvije podjednake ekipe koje su odigrale jednu otvorenu utakmicu sa dosta lijepih prigoda i poteza. Toni Martinović je u 34. minuti doveo goste u prednost koju su držali do samoga kraja i zbog toga su odnijeli zaslužena tri boda putem Požege.

- Čestitam svojim dečkima na igri, borbi i na pobjedi. Imali su odličan pristup, odlično smo igrali i zasluženo pobijedili. Malo nas je poremetio crveni karton pred kraj utakmice, ali smo uspjeli ostati koncentrirani i sačuvati mrežu. Protivniku čestitam na fer igri te im želim sreću u daljnjem natjecanju, a sudcima na korektnom suđenju.– izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

JAKŠIĆ – BUDAINKA KOLONIJA 4:0

Jakšić i Budainka su na Jajarama odigrali derbi začelja nakon kojeg je Jakšić upisao prvu pobjedu u ovoj sezoni i sada imaju četiri osvojena boda. Bila je to dobra utakmica u kojoj je domaćin bio bolja i odlučnija momčad što pokazuje i konačan rezultat.

Dva Marka su ih dovela do dvostruke prednosti, za vodstvo je pogodio Marko Marić, a pet minuta prije kraja prvog dijela podebljao je Marko Grbeš. U drugom dijelu mreže su mirovale sve do 83. minute kada je Domagoj Kovačević utrostručio prednost, a konačan rezultat postavio je Marko Grbeš u 90. minuti svojim drugim pogotkom.

- Pobjeda domaćina izgleda na prvi pogled preveliko, ali mi nismo danas imalo svoje sportske sreće. Imali smo svoje izgledne šanse koje nismo realizirali, a domaćin je to sve kaznio. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj borbi i sretno dalje. – izjavio je Anto Dujak, trener Budainke.

SLOBODNICA – DINAMO 0:3

Dinamo je nakon dva uzastopna poraza mirno slavio na gostovanju u Slobodnici. Prije utakmice održana je minuta šutnje za Andreu Ilić iz Slobodnice koja je tragično stradala u 15. godini života, 16. rujna 2021.

Bila je to borba od prve do posljednje minute u kojoj su se gosti iz Vidovaca bolje snašli i zasluženo pobijedili. Ronaldo Hodak bio je prvo ime susreta s dva postignuta pogotka, u 15. minuti pogodio je za vodstvo, a nakon toga je domaćin imao priliku poravnati s bijele točke, što nisu uspjeli.

Dinamo je držao minimalnu prednost i na odmoru, a onda su u zadnjih dvadesetak minuta potpuno slomili otpor domaćina. Još jednom je pogodio Hodak, a zatim Mateo Janjić postavlja konačan rezultat i donosi svojoj momčadi nova tri boda u ovoj sezoni.

- Zaslužena i sigurna pobjeda. Učimo, napredujemo i stvaramo. Idemo dalje utakmicu po utakmicu. – kratko je poručio Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

- Kad promašiš ovoliko šansi ne može ti dragi Bog pomoći. Moji igrači fulaju sto ne bi promašio Saša Matić. Čestitam gostima ma zasluženoj pobjedi, a mi ne znam što ćemo. – izjavio je Darko Vrljić, trener Slobodnice.

SIKIREVCI – SLAVONAC 2:1

Sikirevci su na svom terenu uspjeli minimalno svladati momčad iz Nove Kapele. Sastale su se podjednake momčadi koje su se nadigravale cijelu utakmicu, na kraju je domaćin sretnije i spretnije došao do pobjede. Ilija Tukara doveo je domaćina u prednost u 32. minuti. Nakon jedanaest minuta igre Gabrijel Didović poravnava i odvodi momčadi s neriješenim rezultatom na odmor. Sredinom drugog dijela Mijo Živić pogađa za pobjedu domaćina.

ZADRUGAR – PAPUK 3:1

Zadrugar i Papuk su u Oprisavcima odigrali borbenu i neizvjesnu utakmicu nakon koje je domaćin bio konkretnija momčad te zasluženo slave i ostavljaju sva tri boda kod kuće. Tomislav Galovac dva puta je gađao mrežu Papuka, jednom u prvom, a jednom u drugom dijelu. U 67. minuti Andrej Miler uspio je smanjiti zaostatak, ali Kristijan Blažević je u 77. minuti zapečatio pobjedu svoje momčadi.

- Danas teška ali zaslužena pobjeda. U nedostatku nekolicine standardnih igrača pružili smo dobru igru i savladali solidnu ekipu Papuka. – izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.

Čestitke Zadrugaru na pobjedi. Mi nismo danas bili pravi, neki moji igrači moraju razmisliti da li žele igrati nogomet ili landrati po noći. Jedno i drugo ne ide. Nadam se da će se ti prepoznati. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

SVAČIĆ – HAJDUK 4:1

Takozvani derbi kola u Starom Slatiniku pripao je domaćem Svačiću. Domaćin je došao do mirne pobjede malo lakše od očekivanog. Svi pogoci su postignuti u prvom dijelu, tako da su mreže mirovale cijelo drugo poluvrijeme, a domaćin je mirno priveo utakmicu kraju. Josip Grgić predvodio je svoju momčad s dva postignuta pogotka, a po jedan su dodali Krešimir Vrljić i Luka Panijan. Jedini pogodak za goste postigao je Matija Benković.

- Danas smo odigrali najbolje poluvrijeme od kako sam ja trener u Slatiniku, gost može biti sretan da nije više nastradao! Sve što smo se dogovorili danas smo ispoštivali jednostavno nije bilo ni jedan igrač koji nije dao svoj doprinos u utakmici. Čestitam svima i to nam je vodilja za sljedeće utakmice! Gostima sretno dalje i pohvala sudcima na odličnom suđenju. – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

- Rezultat sve govori, mi danas nismo bili pravi, pogotovo prvo poluvrijeme, u drugom smo se malo konsolidirali, ali sve u svemu to je premalo za protivnika kakav je Svačić. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. – izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.

TOMISLAV – MLADOST 2:1

Vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica odigrala se u Donjim Andrijevcima. Gosti su odigrali odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali vodstvo od 0:1. Josip Jukić ih je doveo u vodstvo. U drugom poluvrijemenu domaćin preuzima inicijativu te stoje bolje na terenu. Tek zadnjih 6,7 minuta su uspjeli slomiti otpor gostiju i doći do preokreta. U 84. minuti je poravnao Vinko Karlović, a u 89. minuti Ivan Tunuković donosi sva tri boda svojoj momčadi.

- Danas smo odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem smo osim gola, pogodili prečku i imali dvije odlične prilike. Ključna situacija je bila ozljeda Mijica na kraju prvog poluvremena. U drugom poluvremenu su domaći su bili bolji, a mi smo imali odličnu situaciju za 2:0 koju nismo iskoristili, i kako to biva u nogometu kažnjeni smo za promašaje. Čestitke domaćinu na pobjedi i fer i korektnoj igri uz odlično suđenje sudačke trojke. – izjavio je Irfan Islami, trener Mladosti.

- Jako teška i tvrda utakmica. Protivnik bolji prvo poluvrijeme. Međutim kako je krenulo drugo poluvrijeme pokazali smo puno više. Presudili su igrači sa klupe. Donijeli zadnji pas, i pozitivnu agresiju. Čestitke mojim Sibinjcima na vrlo dobroj utakmici. Želim im puno uspjeha u narednom periodu. – izjavio je Zoran Galetić, trener Tomislava.

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 6. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Domaće pobjede ostvarile su momčadi Požege koja je u subotu na svojoj Rekreaciji bila bolja od Zadrugara (Oprisavci) rezultatom 1:0 dok je dan poslije, u nedjelju, na istom mjestu vidovački Dinamo istim rezultatom svladao Mladost (Sibinj). 

POŽEGA – ZADRUGAR 1:0

Požega je još jednom dokazala da jednostavno voli rezultat 1:0. Ovo im je četvrta pobjeda ove sezone s tim rezultatom, a s tim su svima poručili da nije bitno s kojim rezultatom nego da je bitno samo da se pobjedi. Odigrana je dobra utakmica na Rekreaciji u kojoj su obje momčadi imale prilika, ali Požega je iskoristila svoju najizgledniju u 52. minuti te je zasluženo ostavila bodove kod kuće. Alen Jagodić postigao je pobjednički pogodak.

- Danas smo odigrali kako smo dogovorili, dečki su bili pravi i iskoristio bi ovu priliku da ih sve pohvalim. Imamo dobru atmosferu, prava smo klapa, a ljudi u klubu su nam podrška i prate nas u svemu. Protivniku čestitam na fer igri, a sudcima na korektnom suđenju. Idemo dalje utakmicu po utakmicu. – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

- Izgubili smo utakmicu koju smo taktički odigrali dobro. Domaćin iskoristio svoju šansu mi svoju nismo. Suđenje korektno. Okrećemo se domaćoj utakmici sa Slavoncem. – izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.

BUDAINKA KOLONIJA  – TOMISLAV 0:1

Za Budainku se i dalje nastavlja teško razdoblje, danas su se svim mogućim silama borili kako bi izborili prve bodove, ali na kraju to nisu uspjeli. Kroz cijelu utakmicu gosti su imali terensku inicijativu i veliki broj prigoda koje nisu uspjeli realizirati, a domaćin je pokušavao nešto napraviti iz kontre. Kada su već svi mislili da će utakmica završiti neriješeno ukazao se Igor Bešlić koji je u 94. minuti zabio pogodak za veliko slavlje Tomislava.

- Konačno je moja ekipa odigrala pravu prvenstvenu utakmicu u kojoj smo danas nažalost izgubili u sudačkoj nadoknadi. Zaslužili smo svojom borbom i zalaganjem sigurno taj bod, a možda i 3 da smo iskoristili svoje prilike. Gosti su cijelom utakmicom bili bolji, mi smo se bazirali na kontra napade. Nažalost u sudačkoj nadoknadi gosti postižu prekrasan zgoditak i 3 boda odlaze u Donje Andrijevce. Čestitke gostima na pobjedi. – izjavio je Anto Dujak, trener Budainke.

HAJDUK – JAKŠIĆ 2:2.

Jakšićani su polako, ali sigurno počeli prikupljati bodove. Danas su u Pakracu u samoj završnici susreta došli do velikog i vrijednog boda. Domaćin je odigrao odlično prvo poluvrijeme, a kroz cijelu utakmicu su imali terensku inicijativu i dosta prigoda. Filip Dietzman doveo je domaćina u prednost već u prvoj minuti susreta, a u 12- toj povisio je Matija Benković, s tom prednosti otišli su i na odmor. U drugom poluvrijemenu domaća momčad je kontrolirala utakmicu, a gosti su pokušavali nešto napraviti iz kontre, Onda pred kraj susreta dolazi do velike dekoncentracije u redovima domaćina što su gosti oboručke prihvatili te su majstorski došli do boda. U 88. minuti poravnao je Marko Marić, a u 90. je kapetan Domagoj Kovačević pogodio iz slobodnog udarca za veliki bod

- . A šta reći nakon ovakve utakmice, gdje dominiraš, vodiš, imaš šanse da povedeš i sa više golova razlike, gdje ti protivnik naprosto ne uđe u 16 m cijelih 90.min. i iz dva poklona izjednači u zadnje tri minute izgubiš dva boda i ostaneš totalno razočaran. To je nogomet, nadam se da smo svi nešto naučili iz ovog danas i da ćemo u budućim utakmicama znati očuvati ono što imamo. – izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.

PAPUK – SVAČIĆ 0:1

Na krilima Tomislava Žuljevića koji je zabio pogodak u 77. minuti, Svačić je došao do zaslužene pobjede u Velikoj. Bila je to borbena utakmica u kojoj su gosti imali terensku inicijativu i dosta izglednih prigoda, dok se domaćin grčevito branio i pokušavao nešto napraviti iz kontre. Sa svojom dobro raspoređenom obranom skoro su uspjeli doći do velikog boda, ali ipak je 77. minuta bila presudna i Svačić odnosi zaslužena tri boda.

- Čestitam jednima i drugima, moji dečki su danas ostavili srce na terenu odigrali smo odličnu utakmicu. Svačić je odlična ekipa i dobro posložena. Nama kreće prvenstvo sada dolaze ekipe s kojima možemo sigurno parirati. Ovaj tjedan se idemo pripremit za Jakšić gdje idemo probati uzeti bodove. Još jednom čestitke mojim dečkima na odličnoj utakmici. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

- Teška utakmica na teškom terenu gdje smo na kraju uspjeli slomiti korektnog domaćina. Težak teren nam nije dopustio da razvijemo našu igru ali smo na kraju na individualnu kvalitetu uspjeli pobijediti domaćina! Sretno im dalje, čestitke sudcima na odličnom odrađenoj utakmici! – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

SLAVONAC – LIPIK 1925 2:1

Otvorena i zanimljiva utakmica odigrala se u Novoj Kapeli nakon koje je domaćin ostavio bodove kod kuće. Prvi dio protekao je u vrlo otvorenoj igri gdje je bilo prigoda sa obje strane. U 28. minuti je Bojan Bokan hladnokrvan iz jedanaesterca te dovodi svoju momčad u prednost. Tu prednost su držali sve do 41. minute kada je Marino Jedvaj pogodio za poravnanje. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor. U 51. minuti je Nemanja Prodanović pogodio za ponovnu prednost domaćina, a pošto se rezultat do kraja nije mijenjao domaćin ostavlja sva tri boda kod kuće.

- Prvo poluvrijeme smo bili puno bolji imali smo nekoliko odličnih prilika njihov golman je bio odličan, primimo gol iz dvojbenog penala, a za nas čist nije suđen gdje i domaći igrači priznaju da je bio penal. Prvo poluvrijeme smo trebali riješiti tekmu nismo zabili i kaznili su nas iz jedne kontre, mi smo imali inicijativu cijelu tekmu ali na žalost nismo realizirali brojne prigode… Čestitam dečkima na pristupu i igri cijele utakmice i ako ovako nastavimo igrati dalje mislim da ćemo ući u pozitivnu seriju rezultata jer to kvalitetom igračkom i zaslužujemo. Suđenje bolje da ovaj put ne komentiram. -izjavio je Mario Milašinović, trener Lipika 1925.

Nakon što je u subotu odigrano 5 susreta, u nedjelju je kompletirano 6. kolo MŽNL. Brod – Požega u kojem je Dinamo minimalno slavio, a Slobodnica i Sikirevci su remizirali.

DINAMO – MLADOST 1:0

Dinamo je danas minimalno slavio na Rekreaciji protiv Mladosti iz Sibinja, Sve do zadnjih desetak minuta mreže su mirovale, a onda je najbolji pojedinac i strijelac Dinama Ronaldo Hodak u 80. minuti pogodio za veliko slavlje Vidovčana.

- Minimalna, ali zaslužena pobjeda. Odigrali smo pametnih 90 minuta u kojima nismo protivniku dozvolili izglednu priliku za gol. Mladi smo i svaka nam je utakmica prilika za učenje. Protivniku čestitke na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje a mi idemo raditi i napredovati. - izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

- Čestitke domaćinu na pobjedi, nakon današnje utakmice podnio sam ostavku na mjestu trenera kluba. Uzrok tome je niz loših rezultata ekipe za koju smatram da vrijedi puno više od trenutne situacije i smatram se odgovornim za loše rezultate. Zahvaljujem se igračima i upravi kluba na korektnoj suradnji i želim im puno sreće u nastavku sezone. – izjavio je Irfan Islami, trener Mladosti.

SLOBODNICA – SIKIREVCI 3:3

U Slobodnici se odigrala vrlo dinamična i žustra utakmica nakon koje su momčadi podijelile bodove. Bilo je tu dobrih prigoda sa obje strane pa je pobjeda mogla prevagnuti na bilo koju stranu. Tomislav Glavačević u 31. minuti doveo je goste u prednost, tu prednost su držali svega devet minuta, a onda je Antonio Vinković poravnao i odveo momčadi na odmor s 1:1. U drugo poluvrijeme gosti ulaze bolje gdje u 53. minuti preko Adama Živića dolaze ponovno u prednost. Domaćin se nakon toga trgnuo i s dva pogotka Damira Mirkovića dolaze do preokreta. U 86. minuti kapetan Valentin Šunić donosi gostima vrijedan bod.

- Kad zabiješ tri gola, a ne pobijediš nemaš ništa za reći. Ali smo bar izgledali kao momčad borbeni i stajali kako treba. Idemo dalje bod po bod – izjavio je Darko Vrljić, trener Slobodnice.

U 7. kolu dvije utakmice se igraju u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 02. 10. 2021. u 15,45 sati sastaju se Lipik 1925 - Slobodnica i Jakšić - Papuk. U nedjelju, 03. 10. 2021. u 15,45 sati igrat će Sikirevci - Dinamo, Zadrugar - Slavonac, Svačić - Požega, Tomislav - Hajduk i Mladost - Budainka Kolonija.

mznl 6

Izvor: sportalo.hr