Petak, 27 Kolovoz 2021 10:06

Odigran 1. Memorijalni kuglački turnir "Slavko Pandžić"

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - U sjećanje, na prošle godine preminulog Slavka Pandžića, njegov posljednji klub KK "Zlatni lug" Požega organizirao je 1. Memorijalni kuglački turnir pod njegovim imenom. Nema kuglača koji nije poznavao Slavka Pandžića, koji je bio dobra duša kuglane i aktivni igrač kroz nekoliko desetljeća požeškog kuglanja. Igrao je za nekoliko klubova, a posebno se isticao u radnim akcijama na uređenju kuglane i humanitarnim akcijama i turnirima.

Na turniru je nastupilo 12 kuglačkih ekipa a na samom otvorenju turnira njegov sin Thomas Heinz Pandžić zahvalio se svima koji su kroz ovo natjecanje i turnir svojim odazivom pokazali da su cijenili i cijene Slavka Pandžića i sada uspomenu na njega. Turnir je vodio predsjednik  KK "Zlatni lug" Slavko Nuhanović koji kaže da su sa Slavkom kuglali do njegovih zadnjih dana života. On je Thomasu uručio njegovu iskaznicu i uramljenu fotografiju njegovog oca na požeškoj kuglani.

Turnir su otvorili sin Thomas, te unuci Leo, Mihael i Theo bacajući 15 puta u pune. Najbolji je bio Leo pa su mu preporučili iz kluba da se možda malo aktivira u kuglanju i nastavi stazama svoga djeda Slavka. U nastavku igralo se po turnirskom sustavu svaki igrač 4 x po 30 hitaca.

Nakon završetka turnira dobili smo i pobjednike. Prvo mjesto zauzeli su kuglači KK Ina Požega sa 528 srušenih čunjeva, drugi su bili mladi sastav KK Nove nade sa 505 oborenih čunjeva a treće mjesto su zauzeli kuglači KK Croatia iz Mihaljevaca sa također oborenih 505 čunjeva.

Pobjedničke pehare na ceremoniji uručili su unuci Teo i Leo Pandžić te za pobjednika turnira požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić istakavši da ovdje na uređenoj kuglani imaju dobre uvjete za treniranja i natjecanja, a i druženja. Pohvalio ih je što su se sjetili svog kolege koji više nije među njima te mu organizirali ovakav memorijalni turnir.

Svim igračima na turniru i vodstvu svih klubova koji su se natjecali posebno se zahvalio na kraju Thomas Heinz Pandžić u ime obitelji koja je za sve sudionike pripremila i domjenak te nastavak druženja na Gradskoj kuglani Požega.

Autor: Vladimir Protić