Nedjelja, 11 Listopad 2020 10:40

Startala 18. MTB utrka Požega – XCO Šicana 2020.

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA -  Na legendarnoj Šicani, sportsko-rekreativnom mjestu koje pamte najstariji Požežani startala je 18. utrka u brdskom biciklizmu MTB Požega, koju već tradicionalno organizira Brdsko biciklistički klub „Požega“. Riječ je o najdugovječnijem brdsko biciklističkom događaju u Slavoniji. Utrka je ujedno i Otvoreno prvenstvo Slavonije u disciplini XCO (olimpijski cross country).

 - Riječ je o kružnoj utrci (krug dužine 3,1 km) sa startom i ciljem na lokalitetu Šicana u Ulici Jagodnjak, a sam krug ide po dijelu Požeške gore iznad Šicane. Zbog toga ove godine utrka nosi naziv XCO ŠICANA 2020. Inače, u dogovoru s Gradom Požega, Turističkom zajhednicoma Grada i Hrvatskim šumama, članovi BBK Požega uređuju staze, skokove, zavoje i druge tehničke elemente u tom dijelu šume, s ciljem da Šicana postane pravi brdsko biciklistički poligon i idealno mjesto za treninge i natjecanja. Natjecatelji na utrci bit će podijeljeni u 8 kategorija – 5 kategorija (kadeti, žene, veterani B i C te rekreativna kategorija sport) starta u 10:00 sati, dok ostale kategorije (elite, juniori, veterani A) svoju utrku počinju u 12:00 sati. Svaka kategorija vozi određeni broj krugova, od minimalno 3 (kadeti, žene, veterani C i sport) do maksimalno 6 (elite). Nažalost, zbog restrikcija međunarodnih putovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, ove godine nećemo imati natjecatelje iz Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine, ali bez obzira na to očekujemo 50-ak natjecatelja te 30-ak osoba u pratnji iz Slavonije i drugih dijelova Hrvatske - istakao je predsjednik BBK Mihael Rukavina.

Prije samog Starta sve natjecatelje i pratnju koji su došli iz cijele Slavonije i kontinentalnog dijela Hrvatske pozdravio je požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić. - Drago mi je da ste danas ovdje, da i ovo novo normalno ide dalje. Bitno da utrke nisu prestale, da sport nije stao i grad Požega će podržati ovakve manifestacije. Staza je odlična, želim vam da budete brzi i bez ijedne ozljede. Čast mi je otvorim ovu trku.