Srijeda, 07 Listopad 2020 10:26

Najavljeno 19. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u moto crossu na Vilarama za nedjelju 11. listopada

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Pod generalnim pokroviteljstvom grada Požege održat će se, u proljeće otkazano zbog korona virusa, Otvoreno prvenstvo Hrvatske u moto crossu na požeškim Vilarama ove nedjelje 11. listopada. Organizator Moto klub Požega Promet najavljuje utrke u klasama junior, senior, žene, veterani i utrka B lige s ukupno do 100 vozača. Sve kreće u nedjelju već od 11,30 zbog kraćih jesenskih dana. Svečano otvaranje utrka očekuje se u 13,30 sati.

 - Naš izvrstan klub Moto klub Požega Promet organizira još jednu utrku na našoj stazi Vilare, koja je sada stvarno naša jer je Ministarstvo državne imovine prenijelo stazu u vlasništvo grada Požege. Na upravljanje mi smo starzu dali našem klubu Požega Promet. Nadam se da ćemo i ovaj vikend imati stvarno kvalitetan sport, dobru utrku, puno dobrih rezultata, atraktivnih skokova bez i jedne ozljede. Ja pozivam ljude i naše sugrađane da dođu i podrže ovaj događaj, pridržavajući se svih epidemioloških mjera koje su propisane. Uživajmo u još jednoj utrci - pozvao je požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić.  

Tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš najavio je odličnu stazu prije svega koja će biti osvježena i ovom kišom koja pada danas, a nada se da se staza neće do nedjelje previše posušiti. - Kako je ovo utrka po redu 19. nagodinu očekujemo jubilarnu 20 utrku. Ovo je sada zadnja utrka u moto crossu, dobivaju se dupli bodovi za vozače, stoga očekujemo veliki interes vozača, njih sigurno stotinjak, jer se očekuje i rasplet prvenstva. Očekujemo odličnu utrku jer smo uredili nanovo stazu, poboljšali stazu da bude još atraktivnija za vozače, skokovi su još duži i veći da oni vozači koji imaju hrabrosti pokažu svoje umijeće. Požeški klub ima 12 vozača i ako budu dobro plasirani i osvoje puno bodova, možemo očekivati, jer smo sada drugi na listi klubova, da ponovno kao i prošle godine budemo najbolji moto klub u Hrvatskoj. Imamo i kurioziteta, jer voze dva oca i dvije kćerke, svatko u svojoj klasi. Očekuje se i rasplet da li će Matej Jaroš zadržati svoje trenutno 1. mjesto, jer ima oštru konkurenciju.

Trke zbog ranijeg smračivanja počinju već od 11,30 sati i voze se skroz jedna za drugom, a kako ima i dvije vožnje u svakoj klasi, vožnji će biti u kontinuitetu do smračivanja, što će za posjetitelje svakako biti interesantno i atraktivno.