Ponedjeljak, 28 Rujan 2020 08:34

Streljački klub Požega na juniorskom Prvenstvu Hrvatske zauzeo 6. mjesto

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

VINKOVCI - Proteklog vikenda u Vinkovcima je održano Prvenstvo Hrvatske za juniore u gađanju zračnim oružjem, međunarodni program. Nastupila je i ekipa juniora Streljačkog kluba "Požega" sastavljena od već iskusnog Gašpara Klarića i dva kadeta kojima je to prvo juniorsko prvenstvo.

 - Ekipa je ostvarila dobar ekipni plasman i zauzela šesto mjesto. Posebno iznenađenje je napravio Ivan Pavao Laštovica kojemu je ovo bilo i prvo natjecanje općenito, a još veliki meč od 60 hitaca odradio je bez velike treme kao da mu nije prvi put. Uz njega je i Vedran Živković odradio dobro i ako nisu ostvarili visoki plasman, dok je Gašpar zauzeo deveto mjesto pojedinačno sa krugom zaostatka za finalima, jer pogodio je 532 kruga, a za finale mu je trebalo 533 za što je kriva jedna šestica. Ali svejedno je to veliki uspjeh nakon dugo vremena ne treniranja i još pridržavanja epidemioloških mjera - ističu iz kluba.

Pred Vedranom i Ivanom je Prvenstvo Hrvatske za kadete koje je još upitnodali će se održati. Uz njih trojicu u ženskoj konkurenciju je nastupila i Kristina Josipović i uz veliku tremu odradila meč te se plasirala među prvih dvadeset strijelaca Hrvatske.