Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2020 14:23

Croatia (Mihaljevci) uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Dobrovca ušla u novu sezonu 1. ŽNL

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 1. kola nove sezone 1. Županijske nogometne lige. Prvenstvo su u subotu otvorili Papuk i Mladost u Velikoj pobjedom domaće momčadi rezultatom 3:2, a sve ostale utakmice odigrane su u nedjelju. Croatia (Mihaljevci) je u novu sezonu ušla uvjerljivom pobjedom protiv Dobrovca, a tri boda u prvom kolu ostvarile su i momčadi Graševine, BSK Buka, Hrvatskog dragovoljca, Graničara (Bučje) i Sulkovaca. 

Drugo kolo će u subotu, 29. kolovoza u 17,30 sati u Rajsavcu otvoriti domaći Dinamo i Graničar (Bučje). U nedjelju, 30. kolovoza s početkom u 17,30 sati odigrat će se preostali 6 susreta. Sastaju se : Sloga - Croatia (M), Graševina - Mladost, Graničar (Z) - Papuk, Omladinac - Sulkovci, BSK Buk - Hrvatski dragovoljac i Dobrovac - Croatia (DO).

CROATIA M – DOBROVAC 5:0

Aktualni viceprvaci uvjerljivom su pobjedom krenuli u novu sezonu 1. ŽNL. Pred svojim su gledateljima do nogu potukli Dobrovac, a strijelci su bili Kavedžija, Kelebuda, Vasić, Marić i Kaurić.

– Čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Vidi se ogromna pauza kod igrača, krećemo ponovo ispočetka u stvaranju ekipe i da dosegnemo razinu na kojoj smo bili. Čestitke gostima na fer i korektnoj igri – izjava je trenera Croatije Gorana Vrgoča.

PAPUK – MLADOST 3:2

Otvaranje pod svjetlima reflektora bilo je vrlo zanimljivo. Papuk je startao kao veliki favorit, tako se i postavio i golovima mladog Mihaela Matković-Grgića te dva puta iskusnog Željka Parobeka imao ogromnih 3:0. No, Mladost se ne predaje, u samo desetak minuta postižu dva gola preko Martina Blaževića i Igora Matokovića dolaze do samo jednog gola zaostatka, no za potpuni povratak nije bilo snage. Kod 3;0 za nas došlo je do opuštanja, uz još dvije-tri stopostotne prilike nepotrebno si zakuhamo utakmicu.

- Čestitam dečkima na tri boda, ali i Mladosti koja je odigrala odličnu utakmicu. Mi se sada okrećemo Zagrađu koje je odlična momčad u novoj sezoni- rekao nam je trener Papuka Dalibor Banović.

SLOGA – GRAŠEVINA 1:2

Sloga je na početku nove sezone nadigrala novaka u ligi Graševinu, ali je ostala praznih ruku, sva tri boda su otišla na Grot. U završnici prvog poluvremena Sloga je došla do prednosti preko Marija Marasa koji je nakon toga i zapucao kazneni udarac, odnosno sjajno mu ga je obranio Marko Bilmez, a onda je u nastavku stigla kazna, najprije je u posljednjoj minuti prvog dijela Vinko Kljajić poravnao, a onda u posljednjoj minuti utakmice Danijel Zekić zabio za pobjedu Graševine.

– Bila je ovo prava žestoka prvenstvena utakmica nakon predugačke stanke od čak 9 mjeseci. Čestitke gostima iz Vetova na pobjedi i želim im sreću u nastavku sezone! Mi smo ipak danas sami sebe pobijedili, naše prilike nismo zabili pa čak ni penal kod vodstva od 1-0 gdje smo mogli riješiti utakmicu na vrijeme, ali smo zato iz naših grešaka u završnicama poluvremena primili jeftine golove. To je sve na kraju ipak manje bitno, 1. kolo je uvijek takvo, nepredvidljivo, najvažnije od svega je da se naš županijski nogomet počeo ponovno igrati nakon cijelog ovog cirkusa s tom korona prehladom. Mi se sada okrećemo susjedskom derbiju protiv Croatie u našem Parku. Nogomet nogometašima! – komentar je trenera Sloge Jurice Bešlića.

– Prvo kolo je pokazalo svoje čari, sretniji i sretniji je pobjedio. I naravno čestitke mojim igračima što su ovo sve izdržali i na pravoj muškoj borbi, te domaćinu sretno dalje u prvenstvu . – rekao nam je trener Graševine Ante Kozina.

BSK – CROATIA DO 10:0

Prvaci su krenuli u prošlosezonskom stilu, dvoznamenkasti broj golova protiv Croatije iz Donje Obriježi. Istaknuo se Matej Blašković koji je postigao pola od ukupnog broja golova. Osim njega strijelci su bili dva puta Gabriel Marčinović te po jednom Ivan Bonić, Marko Jakovljević i Jonathan Baketarić.

– Jako težak tjedan iza nas, tako da smo zadovoljni što je utakmica završila na lakši način nego što smo mislili, drago mi što smo nastavili tamo gdje smo stali proljetos. Danas se istakao Matej Blašković sa 5 pogodaka ali ne želim nikoga izdvajati, mi smo jedan super kolektiv i cijela ekipa je zaslužna za ovaj rezultat. Za kraj zahvalio bi se ekipi iz Donje Obriježi što su pristali na zamjenu domaćinstva – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

– Što se može uopće reći nakon rezultata 10-0 osim da će se nastaviti dominacija Buka i ove sezone u ligi. Istina je da smo došli na utakmicu bez 5 prvotimaca i sa namjerom da rezultat bude što bolji, ali to ne umanjuje snagu Buka koji sa sadašnjim kadrom igrača pripadaju većoj ligi. Iduća dva kola nas čekaju važne utakmice, a nakon povratka svih igrača nadamo se i boljim rezultatima. – mišljenje je Marka Giaccometija, trenera Croatije.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – DINAMO 1:0

Minimalna ali vrlo bitna pobjeda Dragovoljca na otvaranju nove sezone protiv Dinama. Tri boda vrijedan pogodak postigao je Andrej Egner u 24. minuti utakmice i osigurao Matijevićevoj momčadi dobar prvenstveni start.

– Utakmica dobra, teren i vrijeme dobro, gledatelja oko 100. Jedini srijelac i igrač utakmice Andrej Egner. Fer i korektna utakmica s puno šansi i s jedne i druge strane. Gosti kao protivnik vrijedan respekt – komentar je Željka Matijevića, trenera Dragovoljca.

GRANIČAR B – OMLADINAC 3:1

Iako zapisnik govori jedno, Graničar je slavio 3:1 pobjedu protiv Omladinca iz Čaglina. Naime tokom čitavog ljeta postoje problemi s Comet sustavom koji ovoga puta nije dozvolio upisivanje golova. Oba ne upisana su djelo Josipa Brkića kao i onaj upisani, pa je hitronogi napadač apsolutni junak pobjede Graničara. Jedini pogodak gostiju djelo je Ivana Buturca, u tom trenutku za smanjenje na 2:1.

– Odigrali smo jednu čvrstu, tvrdu utakmicu i uz trostrukog strijelca Josipa Brkića ostvarili pobjedu od 3:1. Praktički igramo bez treniga i zato mojim dečkima kapa do poda na ostvarenoj pobjedi. Suđenje korektnoj odrađeno, čestitke gostima na fer igri a kolegi Topaloviću sretno dalje – izjava je trenera Graničara Ante Obućine.

– Čestitke mom prijatelju Anti Obućini na zasluženo osvojenim bodovima. Igra se za bodove a ne za posjed. Idemo skupit glave i pripremit se za nedjelju – prokomentirao je trener Omladinca Tomislav Topalović.

SULKOVCI – GRANIČAR Z. 3:1

I u Sulkovcima problem s cometom, no ne kod golova nego kod upisa gostujućih igrača. Što se golova tiče raspoloženiji su bili Sulkovčani koji su zasluženo uzeli sva tri boda protiv susjeda iz Zagrađa. Za Mitrovićevu momčad strijelci su bili Ivan Vidmar, Mihael Keč i Vinko Soldo, dok je počasni gol Graničara djelo Josipa Srdarevića.

– Čestitam igračima, ostavili su srce na terenu, gost dobra i pripremljena ekipa vidim ih u vrhu tablice. Mi kad smo kompletni osim Buku možemo svima parirati. Keč imao asistenciju i euro gol lijevom nogom. Sudac vrlo dobar – izjava je Željka Mitrovića, trenera Suklovaca.

– Čestitke domaćinima na zasluženoj i uvjerljivoj pobjedi. Iskustvo i veća želja za pobjedom prevagnulo je na njihovu stranu. Mi se okrećemo sljedećem kolu gdje nam u goste dolazi moćna ekipa iz Velike – komentar je Hrvoja Ančurovskog, trenera gostiju.

(Sportalo.hr)