Utorak, 10 Ožujak 2020 12:10

Na početku proljetnog dijela pobjeda Slavije te neriješeno Slavonije i Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

3. HNL ISTOK, 17. KOLO -

Odigrano je 17. kolo 3. HNL Istok, pleternička Slavija došla je do pobjede protiv Graničakjra dok su Kutjevo i Slavonija protiv svojih protivnika odigrali neriješeno.

SLAVIJA – GRANIČAR 2:1

Slavija je zbog radova na svom stadionu domaćin Graničaru bila u Požegi i odlično se snašla u ulozi gostujućeg domaćina, dok su se gosti “snašli” u jednom filmskom megahitu, o tomu je više rekao njihov trener. Gosti su na odmor otišli s prednosti koju im je donio Hrvoje Hodak, Slavija se odmah na startu nastavka vraća preko marka Grbeša, a sva tri boda u Pleternicu je poslao Tomislav Ognjenčić desetak minuta prije kraja.

– Uh kakva pobjeda! Ovo nam strašno puno znači za nastavak sezone, realno malo tko je očekivao ovo, posebice nakon prvog poluvremena u kojem nas je Graničar nadigrao. Oni su se malo opustili u poluvremenu, mi smo se digili, promjenili smo formaciju i odigrali odličnu partiju i zasluženo preokrenuli. Gostima hvala na korektnoj igri, sucima pohvale na stvarno dobrom suđenju, a mojim igračima sve pohvale na hrabroj, kvalitetnoj igri i pobjedi – rekao je trener Slavije Robert Dujić. 

ČEPIN – SLAVONIJA 1:1

Čepin je napravio krivi korak u prvom proljetnom kolu pa je u današnjem dvoboju protiv Slavonije tražio popravak i povratak na pobjednički kolosijek. Plavi s Orljave prvi su došli do prednosti, mladi Jakov Janček donio im je prednost u samom otvaranju utakmice, već u 11. minuti. Čuvali su Bognarovi momci tu prednost do same završnice, a onda je jedno od brojnih ubacivanja ipak završilo po željama domaćih, na pravom mjestu našao se Luka Dragojević i u 84. minuti postavio konačni rezultat.

– Čestitam svojim dečkima na osvojenom bodu iako smatram da smo bili bliži osvajanju i sva tri. Vodili smo 70ak minuta na vrlo teškom, vrućem gostovanju, imali smo još jednu krasnu priliku, da smo otišli na 2:0 mislim da bi uzeli kompletan pljen. Domaćin je u nastavku stisnuo, dugim loptama su dolazili u kazneni prostor, jednu su uspjeli i ugurati i to je to. Čestike svim akterima, a mi ne možemo biti nezadovoljni bodom u Čepinu – kazao nam je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

KUTJEVO – VUTEKS SLOGA 2:2

Kutjevčani su ugostili momčad Vuteksa, svog starog rivala iz Međužupanijske lige i pred 200-tinjak gledatelja propustili upisati prvu proljetnu pobjedu. Gosti iz Vukovara predstavili su se u odličnom svjetlu, došli su se nadigravati, pokazali puno nogometnog umijeća i dobro namučili Kutjevo. Zeleni su rano došli do prednosti, već u 7. minuti na jednu loptu ubačenu s lijevog boka najbolje je reagirao Mario Majstorović i donio prednost svojoj momčadi. Nakon desetak minuta igre gosti preuzimaju laganu inicijativu, nisu dozvoljavali domaćima da uopće pokušaju izgraditi napad, visoko su pritiskali i prisiljavali Kutjevčane na ispucavanja u kojima i nisu bili pretjerano uspješni. Izuzev vrlo dobre prilike u kojoj je Marin Majetić zakasnio na jedno ubacivanje, tek u posljednjih 7-8 minuta Čuljkova momčad je počela igrati u jesenskom stilu i odmah su stvorili 2-3 opasne situacije, a najbolju je zapucao Domagoj Majetić, no na odmor se otišlo s minimalnom prednosti Kutjeva iako bi s obzirom na prilike u tom periodu bilo objektivnije da je prednost bila izraženija.

U drugom dijelu ravnopravna igra u kojoj su gosti potvrdili da su jako dobra momčad. U 63. minuti gosti su dobili priliku iz kaznenog udarca nakon što je netko od domaćih igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Marić je tukao relativno dobro, ali Vasić fenomenalno brani, pa onda još jedan odličan udarac nakon što je odbio loptu i na kraju lovi i treći pokušaj Vuteksa u istoj akciji. Bilo je to samo odgađanje poravnanja, u 72. minuti mladi Dominik Križanović pogađa za 1:1, izašao je sam pred Vasića koji mu prvi udarac fantastično brani, no kod drugog više nije imao nikakve šanse. Desetak minuta nakon toga Mladen Zgonjanin sretno i spretno gura loptu u gostujuću mrežu za novo vodstvo Kutjeva, još jednom je za goste bio koban ubačaj s lijeve strane, nakon malog rikošeta Zgonjanin je pogodio za 2:1. Odmah po primljenom pogotku pravi potez vuče Saša Berarević, umjesto jedinog svog strijelca Križanovića uvodi Igora Tunjić-Lukića, a ovaj mladić mu na najbolji mogući način vraća 4 minute kasnije. Ponovno je prekid bio presudan, ubačaj s desne strane Tunjić-Lukić sa desetak metara milimetarski preciznim udarcem glavom pretvara u 2:2 što se pokazalo i konačnim rezultatom.

Izvor; sportalo.hr

3 hnl 1