Četvrtak, 17 Listopad 2019 18:14

Papuk slavio u sjajnom derbiju, Croatia projurila kroz Bučje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

1. ŽNL POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE – 8. KOLO - 

U subotu je odgiran prvi susret osmog kola Požeško slavonske 1. ŽNL u kojem su snage odmijerili susjedi iz Velike i Trenkova, a kao domaćin je izašla momčad Valentina Raguža.

PAPUK – SLOGA 3:2

Nešto više od 100 gledatelja na veličkoj ljepotici moglo je uživati u vrlo zanimljivih 90 minuta. Počelo je kao u najljepšim željama domaćih navijača, već u drugoj minuti Josip Foro donosi prednost Papuku. Sloga se ekspresno oporavila od početnog šoka, Dražen Bradić pokazao je da nije zaboravio zabijati, najprije je u 11. minuti poravnao, a onda u 25. preselio prednost na stranu gostiju iz Trenkova. Nakon desetak minuta igre u nastavku Foro i drugi put vara gostujuću obranu i poravnava na 2:2. U 70. minuti Josip Škoda zarađuje drugi žuti karton pa gosti ostaju s igračem manje što Papuk koristi nakon samo 5 minuta, strijelac odlučujućeg pogotka bio je Matej Šipura.

Nakon što su dan ranije Papuk i Sloga odradili vrlo zanimljiv uvod u osmo kolo, u nedjelju su u sličnom tonu posao odradili i ostali sudionici požeško slavonske 1. ŽNL. Zanimljivo je da u čitavom kolu samo nogometaši Graničara iz Bučja nisu tresli protivničku mrežu, ponajviše zahvaljujući Anti Šetki, vrataru Croatije koji je obranio kazneni udarac.

BSK – DINAMO R. 8:1

BSK je još jednom stigao do uvjerljive pobjede iako ga je Dinamo možda i najviše namučio u dosadašnjem dijelu sezone. S ovih 8 golova BSK je trenutno na okruglih 50 i gotovo je sigurno da će oboriti sve rekorde efikasnosti od kada je 1. ŽNL! A sve rekorde će vjerojatno porušiti i Josip Jakovljević koji je s današnja dva na broju 12! Počelo je neuobičajeno, BSK nije poveo u prvih 10 minuta što je do sada bila standardna procedura, tek u 23. Jakovljević zabija za 1:0. Ni tu se stvari ne “normaliziraju”, u 36. Dinamo dolazi do poravnanja golom Ivana Glavaša. U 44. minuti Bučani dolaze do nove prednosti, strijelac je kapetan Tomislav Tvrdy, a istovremeno gost ostaje s igračem manje. Nezadovoljan sudačkom odlukom vratar gostiju burno reagira, zarađuje isključenje, a s obzirom da je bio raspoložen a igru odbija napustiti teren pa si vjerojatno osigurava i malo duže hlađenje. Brojčanu prednost u drugom dijelu domaćin obilno koristi i na kraju stiže do uvjerljive pobjede. Po dva pogotka zabili su Jakovljević i Tvrdy, a po jedan Valentino Podobnik, Matej Blašković, Tomislav Mahulik i Jure Bošnjak.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – OMLADINAC 3:3

Kakva utakmica u Drenovcu! Nakon pola sata bez golova nitko nije mogao naslutiti da će se dogoditi ovako sjajna utakmica. Domaćin u 36. minuti dolazi do prednosti golom Danijela Dražetića, ali nisu se dugo veselili, dvije minute kasnije najbolji grač gostiju Vedran Demše poravnava na 1:1. Kompletan preokret Omladinac kreira u 63. minuti kad prednost na stranu gostiju seli Matej Babić. Ni Dragovoljac se ne predaje, aktiviraju i oni svog najboljeg pojedinca Ivana Lučić-Jozaka koji s dva gola u šest minuta još jednom seli prednost na domaću stranu. U 83. minuti novi pogodak Demšea za 3:3 i kraj utakmice s kojim svi moraju biti zadovoljni, iako će zasigurno i jedni i drugi žaliti za preostala dva boda.

MLADOST – GRANIČAR Z. 1:4

Mladost i nakon osmog kola ostaje čvrsto prikovana za dno. Više utjehu ne mogu tražiti niti u Drenovcu, Dragovoljac ipak pokazuje znakove buđenja i pomalo skuplja bodove. Danas je Mladost odigrala dobru utakmicu, poraza ju je stajala crna rupa od 6 minuta sredinom drugog poluvremena u kojoj su gosti iz Zagrađa zabili tri pogotka i odlučili utakmicu. Od 62. – 68. minute redom su zabijali Josip Šubara, Marko Aračić i Matej Larma. Do kraja tri kaznena udarca, dva za domaćina od kojeg je jednog u gol pretvorio Marko Dijaković, te jedan za goste kojeg je u konačnih 1:4 pretvorio Ivan Jakovljević.
DINAMO V. – CROATIA D. O. 4:1

Dinamo je stigao do vrijedne i uvjerljive pobjede nad Croatiom iz Donje Obrijeći koja je u posljednje vrijeme igrala u odličnoj formi. Ključ pobjede bila su dobra otvaranja i prvog i drugog dijela u kojima su za Dinamo zabijali Tomislav Smojvir i Krešimir Jakoube, a isti dvojac je još po jednom zabio i u 78. i 80. minuti za veliku prednost Dinama. Koliko toliko poraz Croatije je ublažio Marko Giacometti koji je nastavio svoj golgeterski niz.

SULKOVCI – DOBROVAC 3:1

Pod vodstvom Željka Mitrovića Sulkovci izgledaju sve bolje, nakon boda u Mihaljevcima stiga je i domaća pobjeda nad Dobrovcem kojom su stigli do šeste pozicije. Vrlo rano Josip Knezović iz kaznenog udarca donosi prednost Sulkovcima, a do odmora ju je udvostručio Luka Jovanović. Gosti su početom nastavka smanjili preko Tomislava Mijića, ali više od toga nije išlo. U završnici, u 85. minuti Andrej Pejić otklanja sva pitanja oko pobjednika i zabija za konačnih 3:1.

 GRANIČAR B. – CROATIA M. 0:3

Mihaljevčani su se vratili pobjedama uoči velikog derbija protiv BSK-a. Jedini su do sada ostavili dojam da bi mogli zaprijetiti Žutoj podmornici, ostaje pričekati nedjelju i vidjeti je li dojam opravdan ili je samo Croatia među boljima u ostatku lige. Davor Kaurić i Lovro Zeljko su donijeli 2:0 vodstvo gostima, domaćin je imao priliku iz kaznenog udarca vratiti se u igru, no njihov najbolji igrač Josip Brkić nije uspio prevariti Antu Šetku koji odlično reagira i čuva svoju mrežu. Kazna je stigla u vidu trećeg gostujućeg gola kojeg je postigao Nikola Vasić.

Izvor: sportalo.hr

požega 8 kolo