Četvrtak, 07 Lipanj 2018 12:06

Kutjevo na korak ulaska u viši rang

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA POPUNU MŽNL -

KUTJEVO - Lijepo vrijeme, važnost utakmice i dvije više nego dobre ekipe privukle su na kutjevačku ljepoticu gotovo 1000 gledatelja. Utakmica koju su Kutjevčani čekali petnaestak godina, završila je uvjerljivom pobjedom zelenih.

Iako se u prvim minutama osjećala nervoza u redovima domaćina, nakon nekoliko početnih nepovezanih akcija kutjevački junaci uspijevaju preuzeti inicijativu.

Bolja i konkretnija igra okrunjena je sredinom prvoga dijela kada Domagoj Majetić dovodi Kutjevo u vodstvo. Desetak minuta poslije ukazuje se i drugi Majetić, Marin, koji glavom pogađa za 2:0. Do kraja poluvremena zeleni propuštaju još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva pa se na odmor odlazi s lijepom prednošću Kutjeva.

U nastavku gosti bacaju sve karte u napad, što zelenima ostavlja dosta prostora za kontru i polukontru. Gosti su najbliže pogotku bili nakon desetak minuta u drugom dijelu kada iz slobodnog udarca pogađaju gredu. Sredinom drugog dijela točku na “i” stavlja neumorni Domagoj Majetić svojim drugim pogotkom, za konačni rezultat 3:0.

Iako Kutjevčani imaju veliku prednost nisu upali u euforiju već čvrsto stoje na zemlji znajući da ih još čeka vrlo teških 90 minuta u Slavonskome Brodu.

- Mojim igračima mogu samo skinuti kapu do poda, danas su pokazali da imaju muda odigrati pravu utakmicu kada je najpotrebnije. Niti jednog pojedinca ne želim izdvajati jer je momčad odradila sjajan posao. Imamo lijepu prednost pred uzvrat ali ništa nije gotovo, znam jako dobro kako Amater igra na Jelasu i sigurno se nećemo niti za milimetar opustiti – izjavio je Ivan Budimir, trener Kutjevo.

- Ništa, Kutjevo je danas bilo bolja i motiviranija momčad i potpuno zasluženo su nas pobjedili na čemu im čestitam. Mislim da je presudila upravo ta njihova želja za pobjedom. Imaju sada pred uzvrat stvarno veliku prednost, ali nije tih 3:0 nedostižno ako mi budemo pravi. Dat ćemo sve od sebe, pokušati pa ćemo na kraju vidjeti tko je bolji. Sigurno se ne predajemo nakon ovoga – rekao je nakon utakmice Kruno Bertok, trener Amatera.

Tekst: D.K./M.J. Foto: Kronika požeško-slavonska