Banner 750x94 kulenova seka

banner kulenova seka

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 07:31

Na prvenstvu Hrvatske 4 medalje požeškim boksačima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BOKSAČKI KLUB „GRACIANO“ POŽEGA PONOVNO USPJEŠAN -

ZAGREB - Ove godine u Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo RH u boksu za mlađe dobne skupine.  Prvenstvo je organizirao Zagrebački boksački savez u novom boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu. Natjecanje je trajalo od 31.5. do 2. 6., tri dana, a sudjelovali su 4 mlada boksača požeškog Boksačkog kluba „Graciano“.

 - Naš mlađi kadet Matko Brezicki u svom drugom meču izgubio je od boksača iz Splita podijeljenom sudačkom odlukom 1:2. Matko je čitav meč bio aktivniji i stalno napadao pa smo očekivali pobjedu. Ostaje ipak uspjeh, osvojena srebrna medalja – ističe trener i voditelj kluba Željko Krpan.

Kadet Ante Poljaković dobio je prvu rundu protiv Zadranina ali je u drugoj primio nekoliko jakih udaraca i zaradio dva brojanja nakon čega je prekinuta borba. Ante je kući ponio brončanu medalju.

Mihael Heig u svom prvom meču pobijedio je Brođanina i tom pobjedom također osigurao broncu. U polufinalu je na bodove izgubio od Luke Tolja iz Osijeka.

 - Junior Ilija Marijanović u prvom meču na bodove je pobijedio Josipa Lovrića iz Splita. U polufinalu ga je čekao iskusni zagrebački boksač Erik Vlahović. U prvom kontaktu Ilija je protivnika poslao na pod snažnim udarcem u tijelo. Nažalost sudac nije brojao. Kroz ostatak runde i čitavu drugu rundu borba je bila izjednačena. Treća runda protekla je u totalnoj Ilijinoj dominaciji. Vlahović je jedva uspio ostati na nogama. Nadali smo se prolasku u finale ali je konačni rezultat bio 2:1 za Zagrepčanina – ističe trener Krpan, no dodaje - Kada smo sve na kraju rezimirali ipak smo zadovoljni prikazanim i ostvarenim. Nadamo se da je stvorena jedna nova generacija i da će boks u Požegi trajati i dalje.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: BK Graciano