Utorak, 05 Rujan 2017 13:16

Novi nogostup stanovnici Jagodnjaka dobit će za 60 dana

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKI GRADONAČELNIK DARKO PULJAŠIĆ OBIŠAO RADOVE U JAGODNJAKU -

POŽEGA - Nedavno je krenuo zajednički projekt MUP-a, Hrvatskih cesta i grada Požege na uređenju desetljećima očekivane pješačke staze kroz ulicu Jagodnjak. Ona kreće skoro od samog centra grada, a sa svojom dužinom od IMG 43102,5 km izlazi iz grada u smjeru Nove Kapele. Brdska je to ulica smještena u sam klanac, između padina Požeške gore, vrlo vijugava, negdje stiješnjena uz potok i brda, prometnica koja na mjestima nije bila sigurna za promet, a cijelo vrijeme bez pješačke staze.

- Evo završio je Aurea fest, veselili smo se sedam dana i noći s našim gostima u gradu Požegi, a sada je vrijeme da se prione poslu, kad to vremenski uvjeti dozvoljavaju. Ovdje na gradilištu u Jagodnjaku, važnoj investiciji za nas od 2 milijuna kuna, zajedno s MUP-om i Hrvatskim cestama rješavamo dugogodišnji problem stanovnika, pješaka Jagodnjaka. U ovom uskom koridoru prometnice ugroženi su bili pješaci. Bilo je ovo teško projektirati i dobiti građevinsku dozvolu zbog niza geografskih problema, ali uspješno smo to riješili sa sedam pješačkih prijelaza, tako da trasa pješačke staze negdje ide s lijeve a negdje s desne strane prometnice. Na nekim mjestima se rade i potporni zidovi jer je trasa ceste uska - istakao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, još jednom upućujući molbu građanima i sudionicima u prometu da budu strpljivi dok radovi ne završe. Kad sada sve završe, jer to je odavno IMG 4319trebalo napraviti pješaci i posebno školska djeca bit će sigurniji u prometu. Očekuje se da bi radovi, ukoliko dozvole vremenske prilike jeseni i početka zime budu gotovi za 60-tak dana.

Grad Požega će i ubuduće u suradnji s MUP-om i Hrvatskim cestama rješavati ovakve problematične dionice, pojedina raskrižja i prometna rješenja kojima će promet biti sigurniji za sve sudionike.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska