Breadcrumbs

Ponedjeljak, 09 Srpanj 2012 14:26

Odabrani izvođači pjesama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKI GLAZBENI FESTIVAL SLAVONIJE 2012.  -

DUETI ŠKORE I SPALATA, NEDE UKRADEN I PEJAKOVIĆA, TE DONE I ANTE PRKAČINA PJEVAT ĆE U POŽEGI

POŽEGA -  Nakon zaključenja natječaja za nove pjesme i žiriranja poznati su izvođači ovogodišnjeg Glazbenog festivala Slavonije koji se održava od 30. kolovoza do 2. rujna na trgu Sv. Trojstva u Požegi.

- Koncepcijski priredba ostaje ista kao i ranijih godina, a tijekom tri večeri izvest će se 49 novih pjesama dok će posljednjeg dana biti smotra folklora "Oj, Požego sve ti je na glasu, zlatne žice, kolo, ljepotice" – ističe direktor festivala Tomislav Galić.

Nakon tradicionalne povorke Požeške berbe grožđa i otvaranja festivala 30. kolovoza petnaestak  sastava, te solistice Martina Barač, Sanja Živković i druge nastupit će na polufinalnoj večeri tamburaških pjesama sa koje će dvije skladbe odlukom stručnog suda ići na završnu tamburašku večer 1. rujna kada će nastupiti Kićo, Ćiro, Štef, Đenka, Slavonske lole, Patria, Zlatna dolina, Prijatelji, Bisernica sa klapom Grobnik i drugi.

- Večer pjesme i vina 31. kolovoza donosi premijerni nastup zanimljivih dueta kao što su Škoro sa Tedijem Spalatom, Neda Ukraden i Zlatko Pejaković, te Zorica Andrijašević Dona sa Antom Prkačinom, a još će zapjevati Leo, Antonija Šola, Gazde, Igor Delač iz Prve lige po prvi puta

kao solista, zatim Vitasović, Gentlemeni, Bekrije, Babylon i drugi – kaže umjetnički direktor festivala Tomislav Jakobović.

I ove godine bit će objavljena tri glazbena albuma, a sa HTV-om se dogovara prijenos koncerata novih pjesama.

Tijekom četiri festivalska dana priprema se niz pratećih priredbi kao što su Fišijada, promocije novih albuma, pjesama i spotova, nastupi tamburaši, te ugostiteljska ponuda pod festivalskim šatorom.   (T)

U tijeku priprema za Glazbeni festival Slavonije požeški gradonačelnik Zdravko Ronko pozvao je na dogovor i predstavnike požeških ugostitelja, da su dogovori o što boljoj ponudi u vrijeme festivala, te da se naša tradicija što bolje promovira brojnim gostima grada Požege u te dane. Gradonačelnik Ronko je predložio da se lokali u dane festivala ukrase u slavonskom stilu, da se u lokalima svira tamburaška glazba, te da osoblje bude obučenom u slavonskom stilu s znakom tkanice i slavonskog šešira. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata bit će produženo a omogućeno i proširenje prostora za terase.