Četvrtak, 20 Travanj 2017 11:46

Nije se radilo po stranačkom principu nego po potrebama žitelja općine Kaptol

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

23. i POSLJEDNJA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KAPTOL U OVOM SAZIVU -

KAPTOL – Na dnevnom redu 23. i posljednje u ovom sazivu Sjednice općinskog vijeća općine Kaptol bile su samo tri točke dnevnog reda, ali i zajedničko fotografiranje svih vijećnika s općinskom upravom i domjenak za kraj dobrog rada. Svi vijećnici istakli su, kao i načelnik općine Mile Pavičić i njegov zamjenik Josip Soudek, iako su iz raznih stranaka, da se nije radilo po stranačkom principu, nego po potrebama žitelja općine Kaptol i zajedničkom interesu.

Saziv kaptolačkog vijeća broji 13 vijećnika, u kojem SDP ima dva vijećnika, HSS, HDSSB i HSU po jednog vijećnika a HDZ u koaliciji s HSS-om ima 8 vijećnika. – Bila je to jedna kvalitetna četverogodišnja suradnja bez preglasavanja, možda i zbog većine koju smo imali, ali moram naglasiti da se nikada nije raspravljalo politički, niti se gledalo tko je koje stranke, nego jednostavno po konstruktivnosti prijedloga i njegovoj kvaliteti za žitelje općine Kaptol – istakao je načelnik Pavičić, zadovoljan radom cijelog mandata.

- Malo smo duže raspravljali o temi koja se tiče društvenih domova i neriješenih vlasništava i prava upravljanja. Domovima su nekada upravljali bivši Mjesni odbori, a ujedno moramo donijeti i Strategiju upravljanja imovinom općine, cijene korištenja domova, sudjelovanja u njihovom održavanju. Konačno rješenje će ipak morati donijeti novi saziv vijeća. Raspravljali smo i o Planu gospodarenja otpadom i prodaji nekretnina u vlasništvu općine Kaptol po zadnjem natječaju.

Tekst/foto: Vladimir Protić