Utorak, 18 Travanj 2017 20:41

Prisegnuli novi porotnici Županijskog suda u Slav. Brodu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA – Pred predsjednikom Županijske skupštine Marijanom Aladrovićem i Brankom Ribičić voditeljicom Stalne službe u Požegi Županijskog suda u Slav. Brodu prisegnuli su novi porotnici. Dvadeset osam porotnika svoju prisegu je dalo javno i svojim potpisom, te na taj način mogu sudjelovati u sudskim procesima ovog suda. Prisezi su još nazočili i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha i tajnik Županijske skupštine Željjko Obradović.
- Imenovala vas je Županijska skupština na 20. redovnoj sjednici u ožujku, a nakon kandidiranja ustanova i jedinica lokalne samouprave - kazao je predsjednik Aladrović, koji je pročitao i tekst prisege za porotnike.
- Vaša obaveza je i vaša uloga da se na poziv suda odazovete u kaznenim predmetima u kojima ćete sudjelovati u cijelom procesu, od otvaranja rasprave do donošenja odluke kao suci porotnici, sa svojim životnim iskustvom, svojim stavovima i svjetonazorom, da doprinesete da se u tom postupku donese najpravednija i najbolja odluka. Vi niste suci nego osobe koje imaju svoje profesije, svoj obiteljski život, svoju društvenu ulogu u mjestima iz kojih dolazite, ali ste izabrani kao časne osobe i u skladu s time očekujemo da ćete tu svoju dužnost obnašati najbolje što znate - istakla je voditeljica stalne službe suda Ribičić.
Porotnici iz Požege postali su Ljuba Katranček, Branka Starčević Tesari, Zlatko Vidić, Marija Glibo Čuljak, Zvonimir Antolović, Tonči Leš, Damir Marinović, Drago Čičković i Željko Begović, iz Pleternice Marija Đukić, Ivan Petković i Antun Vitez, iz Kutjeva Mirjana Čamak, Stjepan Ribičić i Valentin Sacher, iz Velike Evica Ivanešić i Tomislav Lukić, iz Jakšića Antun Pažin i Štefica Stojčević, iz Brestovca Ankica Dragaš i Zdravko Tadić, iz Čaglina Marina Štinc i Željka Demše, iz Kaptola Zdenko Tauš i Zdenko Kanižaj. Ispred Hrvatske gospodarske komore porotnik je Sanja Šostar, Hrvatske udruge poslodavaca Vesna Bauković a ispred Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Neda Marčetić.