Četvrtak, 02 Ožujak 2017 18:21

S brestovačkim učenicima čitala roman, a u Zvečevu obišla proizvodnju čokolade

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ NASTAVILA OBILAZAK POŽEŠTINE I POSLIJEPODNE -

BRESTOVAC / POŽEGA – U nastavku svog posjeta, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović trećeg dana u poslijepodnevnim satima se družila s učenicima OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu, gdje je s književnicom Milanom Vuković Runjić čitala roman Ivana Kušana „ Uzbuna na Zelenom vrhu“ u projektu „Hrvatska čita“. Uz predsjednicu, dijelove romana čitali su učenici ali i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. U sportskoj dvorani škole okupili su se svi učenici i pažljivo slušali čitače.

IMG 8285Želeći što više motivirati učenike za čitanje i promovirati kulturu čitanja među djecom i mladima, predsjednica Grabar-Kitarović, napomenula im je da je ona jako puno čitala, a čita i danas kad god ima vremena, pa i na putovanjima. - Vjerujte, da nisam tako puno čitala u životu, nikada ne bih bila predsjednica! Nikada ne bih ostvarila puno svojih drugih snova koje sam imala i čitanje mi je doista otvaralo vidike – istakla je Grabar-Kitarović, napominjući učenicima da moraju potaknuti svoje ambicije, da sve što žele u životu mogu ostvariti. Da trebaju puno i marljivo učiti i raditi, a da će im i sredina u kojoj žive tada pružiti punu podršku. Trebate postati uspješni mladi ljudi i ostati u Hrvatskoj – poručila je predsjednica RH.

- Čitajući, učila sam ne samo hrvatski jezik, nego i druge strane jezike, ne samo izričaj, a čitanje potiče i bolji način razmišljanja. Kada ste tužni, kada ste umorni, izaberite neku knjigu koja vas odvede u svijet mašte i koja će vas opustiti. Kada mislite da nešto niste uspjeli, izaberete neku knjigu koja će vam potaknuti klonule ambicije i pokazati da se sve poteškoće u životu mogu svladati ako se čvrsto borimo. IMG 8323Čitanje će vam otvoriti svijet znanja – istakla je predsjednica Grabar Kitarović učenicima, a nakon čitanja odgovarala je i na pitanja učenika.

Posjetila i proizvodnju čokolade u Zvečevu
Nakon brestovačkih učenika predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je najslađu tvornicu u Požegi, tvornicu čokolade Zvečevo. Upoznala se o proizvodnji s poslovodstvom, a onda je obišla sve pogone u kojima se proizvodi čokolada. Posebno je obišla najnoviju proizvodnu liniju na kojoj se proizvodi najpoznatija Zvečevačka čokolada, Mikado, čokolada s rižom. Obišla je sve proizvodne točke, popričala s radnicima i fotografirala se s njima.IMG 9446

 

Tekst/foto: Vladimir Protić