Subota, 31 Prosinac 2016 22:08

Gradonačelnik Neferović i župan Tomašević obišli u novogodišnjoj noći sve dežurne služne

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UPOZNALI SE SA RADOM SVIH DEŽURNIH SLUŽBI I ČESTITALI DJELATNICIMA NOVU 2017. GODINU NA NJIHOVIM RADNIM MJESTIMA -

POŽEGA – Dok svi dočekuju Novu 2017. godinu, brojni moraju i raditi u novogodišnjoj noći, posebno u dežurnim službama koje brinu za sigurnost građana, brinu za redovnu opskrbu strujom, plinom, vodom, stoje na pripravnost građanima u slučaju stradanja i sl. Upravo te djelatnike i njihove rukovodioce obišli su radnim mjestima požeški gradonačelnik Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Uz prigodne poklone dežurnim djelatnicima, zaželjeli su im sretnu i uspješnu Novu godinu, te što manje intervencija, kvarova i hitnih situacija u novogodišnjoj noći, ali i mirniju dolazeću godinu.

Prvo su obišli Područni ured za zaštitu i spašavanje gdje su ih uz dežurne djelatnike Županijskog centra 112 dočekali pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Slavko Marinac i voditelj Županijskog centra 112 Boris Horvat, koji su ih upoznali s podacima o pozivima i događajima u 2016. godini.

Potom su se susreli s dežurnim vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe grada Požega i DVD Požega i njihovim zapovjednicima Zdenkom Mautnerom i Dragom Adžićem. Gradonačelnik Neferovići župan Tomašević zaželjeli su im što manje intervencija i što bolju sigurnost i intervencije bez stradanja vatrogasaca, što se ove 2016. godine i ostvarilo. Iako su imali čak 374 intervencija, od čega 120 na požarima i tehničkim intervencijama u prometu, istakao je zapovjednik Mautner, sve intervencije su uspješno izvedene, bez stradanja vatrogasaca, a u 2016. intervencija je bilo manje nego godinu prije.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije djelatnici su upravo odrađivali dva hitna slučaja, pa su ih malo sačekali, da im na kraju svima zažele sretnu novu godinu. Ravnatelj Fabijan Barišić upoznao je gradonačelnika i župana da su samo u večernjoj smjeni imali 11 intervencija, ali se pohvalio da su prije nekoliko dana imali u jednoj smjeni čak četiri reanimacije osoba, koje su na kraju sve uspjele i reanimirane osobe prevezli u požešku bolnicu na dalje liječenje. To je zaista uspjeh svih liječnika i osoblja ekipa hitne pomoći. Župan Tomašević im je zaželio skore bolje uvjete rada, jer se od sljedeće godine kraj požeške bolnice planira graditi nova zgrada Hitne medicinske pomoći.

U nastavku obilaska obišli su HEP distribuciju Požega, koji nisu imali intervencija u novogodišnjoj noći, dežurnu službu u Tekiji, koja je izvijestila da su u pripremi za novogodišnju noć građani trošili oko 150 litara vode u sekundi, no kako se novogodišnja noć odmicala, potrošnja je padala. Intervencije na kvaru vodovodne mreže su imali u popodnevnim satima a noć ne bila mirna.
Dežurni su radili i u Policijskoj upravi Požeško-slavonskoj i nekoliko patrola na terenu. A u toj noći su imali intervenciju na jednom požaru automobila i nalet vozila na srneću divljač na cesti nedaleko Sesveta. Gradonačelnik Neferović i župan Tomašević dežurnima u policijskim postajama i patrolama zaželjeli su preko radio veze sretnu Novu godinu.

Dežurnu službu požeške vojarne 123. brigade su također obišli, a uz dežurne dočasnike i časnike dočekao ih je zapovjednik vojarne pukovnik Mato Tomašević, koji je izvijestio da se sve odvija pod kontrolom. Župan Tomašević, koji je nekada bio zapovjednik požeške vojarne rado se susreo s nekadašnjim radnim kolegama i suborcima iz Domovinskog rata, a na kraju obilaska za sreću popila se i čaša vina.

Tekst/foto: Vladimir Protić