Srijeda, 28 Prosinac 2016 10:43

Potpisani ugovori za 18 novih stipendija studentima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA STIPENDIRA UKUPNO 52 STUDENTA -

POŽEGA - U akademskoj godini 2015/16 Požeško-slavonska županija je imala 62 stipendista od kojih je 10 završilo fakultete i prestalo dobivati stipendije. Za akademsku godinu 2016/17 raspisan je Natječaj za dodjelu 18 stipendija po 600 kn na 10 jednakih anuiteta što uz već odobrene 52 stipendije čini 70 stipendija. Ukupno za sve stipendije županija izdvaja 420 tisuća kuna u svom proračunu. 

- Požeško-slavonska županija se ponosi time da stipendira studente, a ovim današnjim potpisivanjem to će biti 70-tak stipendija. Vi ste potencijalni kapital županije, vjerujemo u vas, vjerujemo u mlade ljude i vjerujemo da je to najmudrije ulaganje u znanje, mladost, koje se uvijek isplati. Ovo je svečani trenutak, ali i trenutak koji obvezuje – istakao je zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, čestitajući svim novim stipendistima.

Ugovore o stipendiranju potpisali su slijedeći studenti: Mato Manović, Marijana Franković, Antonija Tomić, Lucija Lojber, Endi Schrotter, Denis Jagodić, Ana Pernar, Matej Ralašić, Tomislav Perak, Marko Čuljak, Ivan Dokozić, Tomislav Katanić, Matej Berta, Karla Hamžik, Karlo Sajfert.