Utorak, 08 Studeni 2016 09:33

Natječaj za idejno rješenje spomenika na Papuku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA RASPISALA -

POŽEGA - Požeško – slavonska županija raspisala je javni, otvoreni, pozivni, anonimni, prvog stupnja složenosti natječaj za idejno umjetničko – urbanističko rješenje spomenika poginulim braniteljima na Papuku. Cilj natječaja je odabir najboljeg rješenja koje će poslužiti kao podloga za izvedbu spomenika.

Prvo sudjelovanja imaju sve fizičke i pravne stručne osobe, a svaki od natjecatelja, pojedinac ili grupa autora, ima pravo sudjelovanja na natječaju samo s jednim radom. 

Nagrada za najbolji rad u neto iznosu je 20 tisuća kuna.

Natjecatelji izrađuju idejno rješenje spomenika poginulim braniteljima i urbanističko rješenje koje mora sadržavati prikaz prostorne dispozicije (situacija, prostorni koncept) sa svim potrebnim obrazloženjima za razumijevanje definiranja mikrolokacije i pozicijama urbane opreme, skice spomenika sa karakterističnim detaljima, simulaciju spomenika u prostoru, prikaz detalja potrebnih za razumijevanje natječajnog rada te tehnički opis – detalji rješenja s osvrtom na materijal i konstrukciju, detaljni opis odabrane mikrolokacije s osvrtom na okoliš i procjenu troškova izvedbe.

Idejno rješenje potrebno je postaviti na k.č.br 644/ i k.č.br. 644/26 (put) k.o. Slatinski Drenovac (izvod iz katastra u prilogu), a uvjeti koje rješenje treba zadovoljiti su parkirna mjesta u skladu s prostornim mogućnostima, mogućnost prilaska invalida te prostor za postavljanje vijenaca. Procijenjena vrijednost izrade spomenika je do 300 tisuća kuna.

Pristigla idejna rješenja ocjenjivat će Maja Krejčir, mag.ing.aedif. , Marijan Pandžić, dipl.ing.arh., Vesna Vlašić, dr.sc., Krešimir Pavelić, umirovljeni brigadir i Miroslav Bagarić, bacc.uprave.

Natječaj je otvoren 3. studenoga, a rok predaje radova je 25. studenoga 2016. godine do 12 sati.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: arhivska fotografija