Ponedjeljak, 19 Rujan 2016 12:06

Gradonačelnik obišao Gospino brdo i Staru Lipu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Požeški gradonačelnik Vedran Neferović obišao je požešku Ulicu Snježne Gospe, odnosno predio grada poznatiji kao Gospino brdo, a zatim i prigradsko naselje Staru Lipu.

Na Gospinu se brdu gradonačelnik još jedanput upoznao s problematikom toga dijela grada, s lošom cestom koja ima samo prvi asfaltni sloj, dok gornji dio ulice, u kojem su naknadno napravljene kuće, uopće nema asfalt. Također, mještani su mu ukazali i na problem pješačke staze koja kraćim putem vodi Ulicu Snježne Gospe prema gradu, što posebno koriste školarci koji tamo žive, ali i učenici Poljoprivredne škole kada istim tim putem iz grada pješice dolaze do školskoga vinograda iznad Gospina brda.

- Znam da ste nedavno pisali i peticiju za tu stazu, da vam je to problem, a problem je i asfalt. Napravit ćemo troškovnik za cijelu ulicu, da znamo koliko bi stajalo asfaltiranje, a isto tako i za stazu, koja vam je, koliko vidim, dosta bitna, pa ćemo znati na čemu smo. Mislim da bismo na proljeće, za početak, mogli osvijetliti tu stazu, jer je sigurno problem prolaziti tim putem noću, pogotovo za učenike u drugoj smjeni – kazao je gradonačelnik Neferović u Ulici Snježne Gospe.

U Staroj Lipi, gradonačelnik se uvjerio u korisnost nedavno izvedenih radova na malčiranju i tarupiranju raslinja uz cestu pa je sada ulazak u to prigradsko naselje iz smjera Frankopanske ulice daleko pregledniji i ugodniji, a isti su radovi izvedeni i na frekventnijim poljskim putovima.

- Hvala vam na tome, ono je prije bila prava šuma, kako uz glavnu cestu, tako i uz poljske putove. Bankine su također popravljene, malo smo se i mi angažirali oko toga, a posebno oko uređenja kapelice – kazao je Jozo Kopačević iz Stare Lipe.

U tom se prigradskom naselju nastavlja s uređenjem kapelice, napravljeni su temelji za buduću ogradu i jedan manji zid s druge strane, kako bi se prostor oko nje konačno potpuno ogradio i uredio. Uslijedit će potom i uređenje krova te pročelja.

- Nagodinu ćemo riješiti i novo autobusno stajalište s nadstrešnicom, vi se samo usuglasite u selu za optimalnu lokaciju, a mi ćemo odraditi ostalo. Dovršit ćemo i planirane aktivnosti na oba groblja. Drago mi je vidjeti da ste složni, to je preduvjet za sve - kazao je gradonačelnik u Staroj Lipi.