Breadcrumbs

Nedjelja, 03 Lipanj 2012 18:52

Gradnja kanalizacije vrijedna 2 milijuna

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ZBOR GRAĐANA NOVOG SELA O KOMUNALNIM PROBLEMIMA  -

NOVO SELO – Želeći istaknuti probleme s kojima se susreću stanovnici prigradskog naselja Novo Selo, posebice s problemima neizgrađene infrastrukture, Mjesni odbor je sazvao Zbor građana na kojega su pozvali i požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka. S nekim konstruktivnim prijedlogom oko izgradnje javne rasvjete, asfaltiranja nekih ulica, pa i izgradnji nogometnog igrališta složio se i gradonačelnik Ronko istakavši da je princip rada gradske uprave kada su u pitanju prigradska naselja da se rješavaju problemi jednog po jednog mjesta. – Sada je došao red na Novo Selo, prije smo to učinili u Drškovcima, a sada želimo urediti Novo Selo.

P5292081Najveći problem kako se moglo zaključiti iz pitanja i diskusije na zboru je pitanje kanalizacije, čije nepostojanje pravi dosta problema u naselju. Gradonačelnik Ronko je izvijestio da se već duže vrijeme radi projekt kanalizacije u Novom Selu, koji je sada gotov i ishođena građevinska dozvola u što je do sada uloženo 500 tisuća kuna. Radovi na gradnji kanalizacije prvo u gornjem dijelu naselja kreću sredinom kolovoza ove godine za koje će grad izdvojiti oko 1,5 milijuna kuna. No sada je gradonačelnik zatražio od mještana da pokažu jedinstvo te da svi dozvole pravo prelaska cjevovoda kroz njihovo zemljište jer u protivnom radovi neće moći biti završeni u roku ako samo i jedan mještanin zakoči pravo služnosti. To se dogodilo u nekim naseljima, a naveo je primjer Golobrdaca gdje polovica naselja zbog jedne mještanke nema već drugu godinu kanalizaciju.

Radove će izvesti komunalno poduzeće Tekija u dužini od 2000 metara, na koju će se moći priključiti više od 60 domaćinstava. Gradonačelnik Ronko je pozvao građane Novog Sela da se onda svi i priključe na kanalizaciju, za koju će priključak koštati oko 1.900 kuna a moći će se platiti odmah uz popust od 10% ili na rate do 24 mjeseca.

Grad će pomoći i u uređenju ostalih problema koje su istakli građani Novog Sela između ostalih i zbog toga što je Novo Selo naselje koje bilježi porast stanovništva, iz kojeg se mještani ne iseljavaju, te im treba svakako pomoći oko poboljšanja uvjeta življenja.