Breadcrumbs

Subota, 02 Lipanj 2012 14:00

Sredstva osiguravaju kroz natječaje

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEŠKI DOM ZDRAVLJA OBNAVLJA GINEKOLOGIJU  -

POŽEGA – Dom zdravlja Požeško-slavonske županije započeo je s obnavljanjem ginekologije koja se nalazi na drugom katu zgrade doma u Požegi. Ovih dana je završena 1. Faza obnove u kojoj su uređeni sanitarni čvorovi, odvojen prostor čekaonice i hola samo za ginekologiju, a radovi će se nastavili uređenjem potpuno novog administrativnog ureda s kartotekom, te uređenjem dvije ambulante.

P5302156- Sredstva smo osigurali iz natječaja koji su raspisali HEP i Hypo banka, gdje smo dobili 35 tisuća kuna te od županije 10 tisuća kuna. Želja nam je da za ove osjetljive preglede osiguramo jedan poseban prostor u kojem će pacijentice imati svoju intimu i mir, biti odvojene od ostalih pacijenata u Domu zdravlja. Mi sami želimo podići ovaj standard zdravstvene zaštite i pokazati da i u javnom sektoru ti standardi mogu biti isti kao i u privatnom sektoru – rekao je ravnatelj požeškog doma Darko Puljašić, koji je najavio da će se i dalje ići na natječaje za projekte i na taj način uz Požeško-slavonsku županiju podizati standard i ostalih ambulanti. Najavio je uskoro uređenje ginekologije i u Pakračkom domu zdravlja.

Uređene prostorije obišao je zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha u ime osnivača Doma zdravlja i izrazio svoje zadovoljstvo podizanjem standarda pružanja zdravstvenih usluga.

P5302170Inače kroz ambulante ginekologije Doma zdravlja mjesečno prođe preko 2.200 pacijentica, za koje skrbi 13 ginekologa koji su također zadovoljni s ovim novim uređenjem. Ginekolozi su posebno zadovoljni istakao je mr. sc. Rastislav Navratil što su ambulante opremljene i s modernim kolor ultrazvukom, koji ima i dodatni veliki ekran za samu pacijenticu, posebno trudnice koje sada također mogu vidjeti sve što se dešava u tijeku trudnoće i stanje djeteta. Administrativno osoblje i medicinske sestre vrlo su ponosne na činjenicu da posjeduju kartoteku za 25 tisuća pacijentica koje su pratili u posljednjih 40-tak godina, koja im puno znači u radu a posebno liječnicima ginekolozima koji imaju uvijek na uvid cijele povijesti pacijenata.

Ambulante ginekologije rade svakog dana po dva tima u dvije smjene i rade svake subote.